«Σάρωσε» την Ευρώπη ο Σαμαράς

14:46 | 03/03/2020

Στον ΟΦΗ «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και το ταξίδι του Γιάννη Σαμαρά στο εξωτερικό έχει τη σημασία του.

Πέρυσι ο ΟΦΗ έπρεπε να περιμένει μέχρι τα τέλη Μαϊου για να οργανωθεί για την επόμενη σεζόν. Λογικό, αφού πριν τα μπαράζ με τον Πλατανιά δεν γνώριζε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΟΦΗ την Κυριακή εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ της Super League και εκτός απροόπτου θα βγει στην Ευρώπη ακόμα κι αν τερματίσει στην 6η θέση. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της κρητικής ομάδας να οργανωθούν από τώρα για την επόμενη χρονιά, χωρίς άγχος και βιασύνη.

Η Ευρώπη άρχισε... από τον Μάρτιο

Όπως τόνισε και ο Γιώργος Σίμος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λαμία, ο Γιάννης Σαμαράς «οργώνει» εδώ και αρκετές μέρες το εξωτερικό (μέχρι την Παρασκευή θα έχει επιστρέψει Ελλάδα). Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ κάνει το αυτονόητο: κανονίζει τα της προετοιμασίας, κοιτάζει τοποθεσίες, μιλά με ανθρώπους, ετοιμάζει όλα όσα χρειάζονται για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν έχοντας πλέον την άνεση χρόνου. Συγκεκριμένα πήγε σε Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία. Με εξαίρεση την Αγγλία, στις άλλες χώρες ήταν μαζί του και ο Αλέξης Αλεξούδης.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά τελείωσε τη χρονιά από την 1η Μαρτίου και απομένουν τα πλέι οφ. Στην κρητική ομάδα ξέρουν ότι από τα μέσα Ιουλίου θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπερ σημαίνει ότι η προετοιμασία πρέπει να αρχίσει νωρίτερα σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός αυτού, ο ΟΦΗ θα πρέπει να δώσει μία σειρά από φιλικούς αγώνες προετοιμασίας για να παρουσιαστεί έτοιμος για την ευρωπαϊκή πρόκληση, στο μεγάλο come back. Λογικό είναι, λοιπόν, ο Γιάννης Σαμαράς να «τρέχει» από τώρα για να ετοιμάσει τα καλοκαιρινά θέματα ώστε ο Όμιλος να ανακοινώσει τα της προετοιμασίας με την ολοκλήρωση και των πλέι οφ.

Ακόμα και αυτό είναι ένα σημαντικό δείγμα για τη διαφορά του τώρα με το πριν. Πέρυσι στον ΟΦΗ έψαχναν την τελευταία στιγμή να κλείσουν τις λεπτομέρειες για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Έπρεπε να περιμένουν το... 96ο λεπτό του αγώνα με τον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ» για να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.

Ετοιμάζει από τώρα τις μεταγραφές

"Και οι μεταγραφές;", θα ρωτήσει ο ανυπόμονος φίλαθλος. Προφανώς το ταξίδι του Γιάννη Σαμαρά στο εξωτερικό έχει και μεταγραφικό χαρακτήρα. Εξάλλου, σε αυτό το κομμάτι δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και δεν περιμένουν την τελευταία στιγμή.

Προφανώς στον ΟΦΗ θέλουν να ετοιμαστούν και για τις μεταγραφές ώστε μόλις τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να γίνουν και οι σχετικές κινήσεις. Είναι σημαντικό για τον Γιώργο Σίμο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του -παλιούς και νέους- με το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς. Για κάθε προπονητή αυτό είναι σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Πότε αρχίζουν τα πλέι οφ

Το έριξαν έξω να γιορτάσουν την επιτυχία

Επιβράβευση, συγκίνηση, περηφάνια: Τα «κλικ» της γιορτής

Ο... πανικός στα αποδυτήρια

Πότε θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ

Αυτό είναι το όνειρο του Τσιλιανίδη

ΟΦΗ - Europa League: Η τελική κατάταξη και ο πρώτος αγώνας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.