Η χρονιά τελειώνει για τον ΟΦΗ και οι προσδοκίες ανεβαίνουν!

19:16 | 07/03/2022

Ο Δημήτρης Καρυωτάκης γράφει για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ ανεξαρτήτως τι θα κάνει και σε ποια... play θα παίξει.

Toυ Δημήτρη Καρυωτάκη


Η νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα χθες στο Γεντί Κουλέ, ήλθε για να επιβραβεύσει με τη λήξη της κανονικής περιόδου το θετικό ταμείο μιας ομάδας που αλήθεια είναι τη φοβηθήκαμε στην αρχή της χρονιάς, και που όταν μας έλεγε ο Μηνάς Λυσάνδρου στο γεύμα γνωριμίας με τους δημοσιογράφους πέρσι το καλοκαίρι πως ο ΟΦΗ έχει στόχο την εξάδα, λέγαμε πως ήταν καλοκαιρινό ανέκδοτο !

Ανεξάρτητα από το τι θα βγάλει αύριο η δευτεροβάθμια επιτροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ πέτυχε τους στόχους του! Ποιος να το λέγε πως η ομάδα που σώθηκε πέρσι στο προτελευταίο παιγνίδι των play out θα ξανά ανέβαινε στο ρετιρέ του πρωταθλήματος παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο κι αν εξαιρέσεις το κακό δεκάλεπτο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία δεν μας ξενέρωσε ποτέ ! Με τα πάνω της και με τα κάτω της, με σπουδαίες νίκες όπως εκείνες με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, με αήττητο με τον Άρη, που δεν τα είχες ούτε στην ευρωπαϊκή χρονιά σου.

Μα κυρίως ο ΟΦΗ έφερε την ταυτότητα του προπονητή του, εκείνου που πίστεψε όσο κανείς άλλος πως ο στόχος της εξάδας είναι ρεαλιστικός, πραγματοποιήσιμος, που μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Αν θελουμε να δούμε το δάσος του ΟΦΗ και όχι το δέντρο των τελευταίων αγωνιστικών ( που δεν ξέρουμε καν αν ο ΟΦΗ μπει την Τετάρτη στην κληρωτίδα για play off ή για play out- δείγμα πόσο πίσω είναι ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο από το να γίνει ευρωπαϊκό ) πρέπει να πούμε τα εξής: με τη χθεσινή νίκη επί του Απόλλωνα κλείνει ένας νοητός κύκλος μιας περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου του 2020, όταν η ομάδα επικράτησε στο γεμάτο Γεντί Κουλέ επί της Λαμίας και σφράγιζε το ευρωπαϊκό του διαβατήριο και ολοκληρώνεται με το χθεσινό παιγνίδι. Σ’ αυτό το διάστημα που περιλαμβάνει τη μη κανονική περίοδο της πανδημίας, ο ΟΦΗ ναι μεν βγήκε κι έπαιξε έναν αγώνα στην Ευρώπη με τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά ουσιαστικά έκανε μια πορεία με σκαμπανεβάσματα, με μια χρόνια εφιάλτη που απ’ την Ευρώπη κινδύνεψε άμεσα να βρεθεί στο… Νευροκόπι της Ελλάδας στη super league 2, με τον κόσμο στα κάγκελα, με κακές ( πέρυσι) μεταγραφικές επιλογές, με τον κόσμο του να μην μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της διετίας να σταθεί στο πλευρό του, για να αναζητήσει φέτος ένα λιμάνι κανονικότητας για ένα club που είχε εκτροχιαστεί!

Η πανδημία, που αν όλα πάνε καλά φεύγει, παίρνει μαζί της και όλα τα στραβά κι ανάποδα που συνόδευαν την ομάδα. Λάθη στο σχεδιασμό, απουσίες λόγω covid, άδειο γήπεδο, και ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Ο ΟΦΗ ανεξαρτήτως τι θα κάνει και σε ποια… play θα παίξει, θα πρέπει άμεσα να σχεδιάσει τη νέα του χρονιά, να απαλλαγεί από παίκτες - φαντάσματα που τον ταλαιπώρησαν αυτή τη διετία, να δει ποιους μπορεί να κρατήσει από εκείνους που θα ηχήσουν στα αυτιά τους σειρήνες μεταγραφής και να αποκτήσει παίκτες εκεί που πονάει… και οι χτυπητές αδυναμίες είναι αρκετές !

Σε μια κανονική χρονιά, μ’ ένα κανονικό σχεδιασμό (και με τον πήχη από το Μπούση να μπαίνει λίγο ψηλότερα) ο κανονικός πια ΟΦΗ δεν θα χρειάζεται να περιμένει δικαστικές αποφάσεις και καρδιοχτύπια της τελευταίας αγωνιστικής για να καθιερωθεί στα σαλόνια της Super League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Η βαθμολογία: Έτσι μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ

Τρομερό fair play του Νιόπλια: «Είμαι χαρούμενος, συγχαρητήρια στον ΠΑΣ»

Μπούσης: «Να παίξουμε στην Ευρώπη»

Το ξέσπασμα στο φινάλε και οι πανηγυρισμοί

Άρθρο του Σταύρου Καραϊνδρου: Η μαγκιά του Νιόπλια και γιατί ο ΟΦΗ το αξίζει περισσότερο

«Πρωταθλητής» στις ισοπαλίες του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.