Η διακοπή δεν έχει μόνο οφέλη για τον ΟΦΗ

17:12 | 23/03/2021

Η μικρή παύση της δράσης έχει και την αρνητική της πλευρά για τον Όμιλο.

Η λογική φυσικά και "φωνάζει" ότι η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, κάνει καλό στον ΟΦΗ.

Και αυτό γιατί υπάρχει χρόνος για ν' αποθεραπευτούν πλήρως ορισμένοι από τους τραυματίες, ώστε με την επανέναρξη της Super League 1, ο Νίκος Νιόπλιας να έχει πιο πολλές επιλογές στον καταρτισμό των πλάνων του.

Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στον 56χρονο τεχνικό να δουλέψει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του. Ο ίδιος είχε ρόλο στην ομάδα όλη τη σεζόν, ωστόσο είναι δεδομένο πως θέλει πλέον να περάσει και ορισμένα στοιχεία της φιλοσοφίας του στο συγκρότημα του.

Η αλλαγή, μάλιστα, στο κομμάτι της ψυχολογίας είναι ήδη φανερή. Και εδώ κάπου δημιουργείται το ερώτημα για το αν το "τάιμ άουτ" από το πρωτάθλημα έχει μόνο οφέλη για τον ηρακλειώτικο σύλλογο ή αν υπάρχει και η αρνητική του πλευρά.

Ήρθε, δηλαδή, σε μια φάση, που οι "ασπρόμαυροι" έδειξαν να το... βρίσκουν, όσον αφορά στην πνευματική τους ετοιμότητα. Ο ΟΦΗ έχει πληρώσει αρκετά την αστάθεια... μυαλού που έχει εμφανίσει και κόντρα στον Βόλο παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο, σαφώς πιο βελτιωμένο.

Είχε συγκέντρωση και πειθαρχία σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και τα λάθη, αλλά και ορισμένες κακές αποφάσεις, κυρίως στον τομέα της επιθετικής λειτουργίας, είχαν να κάνουν με το άγχος για την επίτευξη της παραμονής.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η ομάδα έβγαλε αντίδραση, είχε σφυγμό, τσαμπουκά και παρά το γεγονός πως θέλει πολλή δουλειά, έστειλε ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας.

Για να μπορέσει, βέβαια, να το πάει ακόμη παραπέρα και να οδηγήσει την κατάσταση εκεί που θέλει, πρέπει να βρει ρυθμό και να εστιάσει στο ζητούμενο της σωτηρίας. Για να γυρίσει, έστω και στο φινάλε της περιόδου, ο... διακόπτης.

Η διακοπή ενδεχομένως να ελλοχεύει κινδύνους και ίσως φέρει-έστω και υποσυνείδητα-αποπροσανατολισμό. Η στοχοπροσήλωση, άρα, πρέπει να είναι ακόμη πιο έντονη.

Ο ΟΦΗ παίζει στα πλέι άουτ τους κόπους μιας χρονιάς, οπότε απαιτείται διάρκεια και συνέπεια στην ετοιμότητα για να μείνει κατηγορία. Από τη συγκεκριμένη... οπτική γωνία, έτσι, δε θα ήταν και τόσο άσχημο αν έλειπε αυτή η διακοπή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.