Ο Νιόπλιας τους έκανε να «γυαλίζει» το μάτι τους

Απόψεις

Ο Νιόπλιας «μεταμορφώνει» τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, επιτέλους, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης

Η αρχή των πλέι άουτ για τον ΟΦΗ μπορεί να μη συνδυάστηκε με νίκη, αλλά κάθε αποτέλεσμα που δεν είναι ήττα γι' αυτόν τον... προβληματικό ΟΦΗ, είναι σαν νίκη. Και ειδικά η εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό έδειξε πολλά για τη συνέχεια, κυρίως σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι.

Μετά από καιρό οι παίκτες του Ομίλου ήταν συγκεντρωμένοι στο τακτικό κομμάτι ενός αγώνα -με τον Βόλο στην προκειμένη περίπτωση- δείχνοντας μία διαφορετική εικόνα που μόνο αισιοδοξία μπορεί να γεμίσει τον κόσμο και τους επικεφαλής για τη συνέχεια. Προφανώς δεν άλλαξαν όλα, δεν έγινε ξαφνικά ο ΟΦΗ μία σούπερ-ντούπερ ομάδα ούτε σώθηκε επειδή πήρε ένα βαθμό, αλλά όταν διαπιστώνεις ότι εξαφανίζει κάποιες από τις αγωνιστικές του παθογένειες τότε αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό σημάδι στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε μία ομάδα που δεν είχε μόνο το αρνητικό σερί ηττών, δεν ήταν μόνο προτελευταία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά είχε ψυχολογικό θέμα. Φαινόταν, το έβλεπες, έβγαινε ακόμα και από την οθόνη μίας τηλεόρασης. Μία ομάδα που «έτρεμαν» τα πόδια των παικτών, δεν μπορούσαν να κάνουν τα αυτονόητα, δεν είχαν την ώθηση να φτάσουν τα στάνταρ τους ή ακόμα και να τα ξεπεράσουν.

Ο Νιόπλιας ανέλαβε ακριβώς γι' αυτό. Και γι' αυτό για να ακριβολογούμε. Όχι μόνο για να διορθώσει τις αγωνιστικές «ανορθογραφίες», αλλά και για να «ανεβάσει» τους παίκτες, να πεταχτεί η φλέβα από το λαιμό, το μάτι να γυαλίζει, το μυαλό να καθαρίσει. Η θετική ενέργεια που ανέφερε και ο Γιώργος Σαμαράς στην παρουσίαση του Νιόπλια. Αυτή τη θετική ενέργεια πρέπει να μετατρέψουν σε... πολεμική ενέργεια οι ποδοσφαιριστές. Ο «θάνατός» τους (των άλλων), η ζωή τους (του ΟΦΗ).

Το κλίμα στις προπονήσεις έχει αλλάξει. Η συμπεριφορά και η στοχοπροσήλωση για τη σωτηρία της ομάδας είναι αυτό το «σύννεφο» που έχει απλωθεί πάνω από τον ΟΦΗ. Ουχί «μαύρο», είναι το «σύννεφο» της αποφασιστικότητας για την επόμενη μέρα.

Η θέση του ΟΦΗ είναι δύσκολη. Αυτό το γνωρίζει πιο καλά απ' όλους ο Νιόπλιας που ανέλαβε μία επικίνδυνη αποστολή, ή όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί, μία «αποστολή αυτοκτονίας». Ο Νιόπλιας γνωρίζει και το «φάρμακο» για να επουλωθούν τα «τραύματα» και να βγει ο σύλλογος ζωντανός μέσα από αυτή τη σκληρή και δύσκολη δοκιμασία.

Το θετικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης, να αντιλαμβάνονται -επιτέλους- την κρισιμότητα της κατάστασης και να δείχνουν αποφασισμένοι να βγάλουν την ομάδα από το βάλτο που (και) οι ίδιοι έριξαν. Αυτό είναι μία πρώτη «νίκη» για τον ΟΦΗ του Νιόπλια. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν και οι νίκες εντός αγωνιστικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να αξιοποιήσει τον Καστάνιος

Ποια είναι η διάγνωση για Βούρο

Η αξία του Βούρου

Ο Νιόπλιας, ο φόβος και ο aggressive ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.