Η δικαίωση της επιμονής

Απόψεις

Μετά από τρία χρόνια, ο Εργοτέλης θα βρεθεί ξανά στα Εθνικά πρωταθλήματα και η επιτυχία του πέρασε από... συμπληγάδες

Πριν λίγες ημέρες, η ΕΚΑΣΚ ακολούθησε τις συστάσεις της Αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και μετά την απόφαση της ΕΟΚ για λήξη των πρωταθλημάτων, ανέδειξε τους πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι, ο πρωτοπόρος Εργοτέλης πήρε το εισιτήριο για την Γ' Εθνική.

Μετά από τρία χρόνια και τον οικειοθελή υποβιβασμό της ομάδας, οι ''κιτρινόμαυροι'' επιστρέφουν στα Εθνική πρωταθλήματα. ''Θα δούμε ξανά τον ήλιο κατάματα'' είχε πει το καλοκαίρι του 2017 ο ηγέτης του μπασκετικού τμήματος, Βαγγέλης Γιαννουλάκης, και να που ο στόχος πραγματοποιήθηκε, με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Η πανδημία ''έδωσε'' πρόωρα τον τίτλο στον Εργοτέλη, μια ομάδα που με βάση την βαθμολογία και την εικόνα έως τώρα στο πρωτάθλημα, είχε τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

Το ματς που τους έκανε... πρωταθλητές

Κάνοντας ένα μίνι rewind, τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, οδήγησαν το καλοκαίρι του 2017 σε μια αλλαγή πλεύσης του τμήματος. Τα ''κλειδιά'' δόθηκαν στον Γιάννη Βισκαδουράκη, και η προσπάθεια ανασυγκρότησης είχε μόλις ξεκινήσει. Από την πρώτη κιόλας χρονιά, ο Εργοτέλης ήταν περισσότερο ανταγωνιστικός από ότι περίμεναν οι περισσότεροι. Την σεζόν 2017-2018, έχασε την άνοδο από εκείνη την καταστροφική 4η περίοδο στον 5ο αγώνα με το Δειλινό και έτσι οι ''πράσινοι'' πήραν το εισιτήριο για την Γ' Εθνική. Σε ένα ματς - διαφήμιση του κρητικού μπάσκετ, οι παίκτες του Γωνιωτάκη, πραγματοποίησαν ένα εξωπραγματικό 4ο δεκάλεπτο στο κατάμεστο Λίντο και το 34-44 έγινε 68-59. Και ο τίτλος στο Δειλινό.

Ένα παιχνίδι που πόνεσε πολύ τον ''κιτρινόμαυρο'' οργανισμό όμως συνάμα πείσμωσε όλους για την επόμενη σεζόν και κυρίως τον άνθρωπο που βρισκόταν στον πάγκο του Εργοτέλη. Ένα ματς - ορόσημο για τις δύο ομάδες. Ίσως, ήταν εκείνο που έκανε τον Εργοτέλη πρωταθλητή μετά από τρία χρόνια.

Η ανατροπή με Κύδωνα

Την επόμενη σεζόν, οι ''κιτρινόμαυροι'' ήθελαν το κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας όμως ότι ΑΟΚ, Κύδωνας και ''Ηράκλειο'' δεν θα ήταν εύκολη λεία. Τουναντίον. Στα ημιτελικά, ο Εργοτέλης βρέθηκε πίσω με 0-2 στη σειρά απέναντι στον Κύδωνα. Όμως, οι ''κιτρινόμαυροι'' με εκπληκτικό come back, πήραν τα τρία επόμενα παιχνίδια, προκρίθηκαν για 2η σερί χρονιά στους τελικούς με τον κόουτς να αφιερώνει την πρόκριση στον πρόεδρο και την οικογένεια του. Στους τελικούς αντιμετώπισε τον ΑΟΚ, ήταν ανταγωνιστικός και στα τρία ματς, είχε παράπονα από την διαιτησία, με τους Χανιώτες να πανηγυρίζουν τελικά την άνοδο.

Η χρονιά της δικαίωσης

Ακόμα ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην πορεία του αγωνιστικού τμήματος τα τελευταία χρόνια, ήταν το καλοκαίρι του 2019. Οι καλές εμφανίσεις στους τελικούς των τελευταίων χρόνων, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η καλή σχέση διοίκησης - προπονητή, έφεραν και την ανανέωση της συνεργασίας με ξεκάθαρο στόχο - πλέον - την άνοδο.

Ο κόουτς Βισκαδουράκης δούλευε πολύ, είχε όρεξη και φιλοδοξία για το κάτι παραπάνω. Χωρίς μεγάλα λόγια και με πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της εφετινής σεζόν, ο Εργοτέλης ήταν από την αρχή μέχρι την διακοπή, η πιο σταθερή ομάδα στην κατηγορία.

Αήττητος μέχρι την 16η αγωνιστική, με την πρώτη ήττα να έρxεται στα τέλη του Φεβρουαρίου, οι ''κιτρινόμαυροι'' του χρόνου θα αγωνίζονται στην Γ' Εθνική, μιας και στέφθηκαν πρόωρα πρωταθλητές, εξαιτίας της πανδημίας που οδήγησε την Ομοσπονδία να σταματήσει τα πάντα στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Μια άνοδος που ήρθε χωρίς να την πανηγυρίσουν στο παρκέ, χωρίς καν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Όμως αυτή, ήρθε σαν λύτρωση για τους δύο χαμένους τελικούς των τελευταίων χρόνων και σαν επιβράβευση της υπομονής και της δουλειάς όλων. Μια ομάδα που έδειξε επιμονή, θέληση και... τσαντίλα, υπηρετώντας πλάνο που λειτούργησε καλά και έναν προπονητή που το πίστεψε από την αρχή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βισκαδουράκης: «Μόνο έτσι θα έρθει η άνοδος»

Ανακοίνωσε τους πρωταθλητές Κρήτης!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.