Η εικόνα του ΟΦΗ στα φιλικά και αυτά που έχει και δεν έχει ο Δέλλας

Απόψεις

Αυτά που θέλει να περάσει ο Δέλλας, οι πιτσιρικάδες που ωριμάζουν και η ανάγκη να έρθουν σύντομα οι νέες μεταγραφές.

Δύο φιλικά, δύο διαφορετικές εικόνες. Ο ΟΦΗ συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία, οι εξελίξεις στα μεταγραφικά θα έρθουν αργά ή γρήγορα, κυρίως όσον αφορά στην περίπτωση του ενός εξτρέμ με τον Αργεντινό Νους να είναι πάντα στο προσκήνιο και το ερώτημα πολλών είναι αν ο ΟΦΗ θα προλάβει να εμφανιστεί έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ειρήσθω εν παρόδω, κακή δεν τη λες την κλήρωση του ΟΦΗ. Έχει ΑΕΚ εκτός στην πρεμιέρα και Άρη εντός και ενδιάμεσα μία σειρά αγώνων στα μέτρα του προτού ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Κατά το δημοσιογραφικό κλισέ, ο ΟΦΗ θα παίξει με όλους, άρα ποιος ο λόγος να σχολιάζουμε την κλήρωση; Ωστόσο κάθε ομάδα θα ήθελε μία αρχή που να είναι στα μέτρα της για να κερδίσει χρόνο (και αποτελέσματα) μέχρι να ετοιμαστεί σε μέγιστο βαθμό.

Για να επιστρέψουμε, λοιπόν, στα της προετοιμασίας, ας ξεκινήσουμε από το βασικό: αν θέλουμε να μιλάμε για φιλικά τότε αυτό με την Μπέρσοτ ήταν σε σημαντικό βαθμό το καταλληλότερο για συμπεράσματα σχετικά με το τι ακριβώς θέλει να περάσει ο Δέλλας στην ομάδα του. Το φιλικό με την Μπέβερεν ήταν περισσότερο τεστ αντοχών σε μία περίοδο με πιασμένα πόδια και κόντρα σε μία ομάδα πολύ πιο έτοιμη, ίσως και ακατάλληλη για πρώτο φιλικό. Την Παρασκευή, όμως, είδαμε έναν πιο κανονικό ΟΦΗ σε αντοχές και διάθεση και με πόδια που σιγά-σιγά θα λύνονται και θα βγάζουν πράγματα.

Ο Δέλλας θέλει μία ομάδα που θα πιέζει ψηλά, θα παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο και θα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση για να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Ο Δέλλας θέλει να έχει παιχνίδι από τους εξτρέμ, τους οποίους αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει και τουλάχιστον τον έναν πρέπει σύντομα να του τον φέρουν για να μπορεί να δουλέψει καλύτερα.

Ο Δέλλας δεν έχει τον Τοράλ, ο Νέιρα δεν είναι βασική λύση, αλλά θα προσθέτει ποιοτικό χρόνο και το να αποκτηθεί επιτελικός μέσος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και το κάθετο ποδόσφαιρο που λέγαμε, είναι το Α και το Ω.

Ο Δέλλας έχει τους λεγόμενους πιτσιρικάδες που γίνονται άνδρες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αποστολάκη του οποίου η ποδοσφαιρική ωριμότητα είναι ξεκάθαρη.

Ο Δέλλας έχει τον Ισέκα που στο ποδόσφαιρο του κενού χώρου είναι «μανούλα». Είναι σημαντικό που τον έχει από την αρχή μαζί του για να αφομοιώσει πλήρως τα «θέλω» του.

Ο Δέλλας έχει τον κόσμο με το πλευρό του. Προφανώς υπάρχει η σχετική γκρίνια για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις, αλλά η στήριξη στους πιτσιρικάδες, στα «παιδιά» του ΟΦΗ, βρίσκει σύμφωνους τους φιλάθλους που το είχαν μαράζι τόσα χρόνια.

Ο Δέλλας έχει και τον χρόνο σύμμαχο. Σε κάτι λιγότερο από 1 μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα και στο διάστημα που μεσολαβεί θα δουλέψει για το καλύτερο δυνατό. Κλειδί, βέβαια, οι μεταγραφές και πότε θα ολοκληρωθούν, τουλάχιστον οι περισσότερες.

Εν κατακλείδι, το γενικότερο συμπέρασμα εύλογα είναι η επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι ενισχύσεις, στις θέσεις που «πονάει» ο ΟΦΗ για να λυθούν τα χέρια του Τραϊανού Δέλλα και να μονταριστεί καλύτερα η ομάδα. Η μίρλα από μερίδα του κόσμου πάντα θα υπάρχει, η υπερβολή είναι ίδιον του Έλληνα, όλα αυτά παλεύονται. Αυτό που δεν παλεύεται είναι να φτάσουμε λίγο πριν από τη σέντρα και ο ΟΦΗ να πρέπει να κάνει... δεύτερη προετοιμασία για να ενσωματωθούν οι τελευταίες μεταγραφές. Eίναι σαν να έχεις μαγειρέψει χωρίς να βάλεις αλάτι. Θα το προσθέσεις στο τέλος, αλλά θα χρειαστεί γερό ανακάτεμα για να πάρει γεύση το φαγητό. Και μπορεί να σου 'χει φύγει η πείνα...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.