Η ΕΚΑΣΚ έγινε ο πρώτος ελληνικός αθλητικός φορέας που συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ

07:53 | 25/10/2021

Με Λιόλιο, Ζαγκλή, Αυγενάκη, η συνέντευξη Τύπου για την συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ «Αθλητική Δράση για το Κλίμα»

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ "Αθλητική Δράση για το Κλίμα" συμμετέχει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης με τους Ανδρέα Ζαγκλή, Λευτέρη Αυγενάκη και Βαγγέλη Λιόλιο να δίνουν το παρών στην συνέντευξη Τύπου.

Η ΕΚΑΣΚ έγινε ο πρώτος ελληνικός αθλητικός φορέας που συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ "Αθλητική Δράση για το Κλίμα" με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής ευθύνης στον αθλητισμό.

Το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΚΑΣΚ και διεξήχθη στο Ηράκλειο έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πάνελ της εκδήλωσης βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, κ. Μπάμπης Μαρκάκης.

Όπως ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής ευθύνης, με δράσεις υποστήριξης της βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κλιματικών δράσεων, ενώ, όπως ανέφερε, η πράσινη ανάπτυξη είναι βασικός στόχος της πολιτικής και της φιλοσοφίας του ελληνικού αθλητισμού.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.