H έκπληξη της χρονιάς: Ο Φέντερερ αποκλείστηκε στη φάση των «16» του US Open

11:14 | 04/09/2018

Εκπληκτικός ο Αυστραλός Τζον Μίλμαν, επικράτησε του Ελβετού με 3-1

O Roger Federer απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-3, 5-3 και έχασε διπλό set point στο σερβίς του για το 2-0 σετ. Περίπου δυο ώρες αργότερα, ηττήθηκε από τον John Millman με 3-1 σετ, με τον Αυστραλό να πετυχαίνει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, την έκπληξη της χρονιάς και την πρώτη του πρόκριση σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (περίπου 01:00 τοπική) στο Arthur Ashe Stadium. Περίπου δυο μήνες μετά την ήττα του από τον Kevin Anderson στο Wimbledon, σε έναν αγώνα που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, ο Roger Federer υπέστη μια παρόμοια ήττα από τον John Millman, στον 4ο γύρο του US Open! 

Ο 37χρονος Ελβετός ήταν μπροστά με 6-3, 5-4, 40-15 και όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε το 2ο σετ στο σερβίς του και θα αγκάλιαζε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου ήδη περίμενε ο Novak Djokovic για μια ακόμα μάχη. Ο John Millman ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και γύρισε αυτό το σετ, για να πάρει τελικά και την πολύ σπουδαία νίκη, με 3-6, 7-5, 7-6 (7), 7-6 (3).

  • ''Για κάποιο λόγο με δυσκόλεψαν πολύ οι συνθήκες''

Ο Roger Federer απέδωσε την εμφάνισή του στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον αντίπαλό του. Δείτε τις δηλώσεις του μετά από τον σοκαριστικό αποκλεισμό του από τον 4ο γύρο του US Open.

"Νομίζω πως απλά είχε πολύ ζέστη απόψε. Ήταν μια απ' αυτές τις νύχτες που δεν μπορούσα να πάρω αέρα. Δεν κυκλοφορούσε καθόλου αέρας. Για κάποιο λόγο με δυσκόλεψαν πολύ οι συνθήκες απόψε. Ήταν μια από τις πρώτες φορές που μου συνέβη αυτό. Ίδρωνα όλο και περισσότερο. Ο John ήταν σε θέση να το διαχειριστεί καλύτερα. Προέρχεται από το Μπρίσμπεϊν, ένα από τα μέρη με την περισσότερη υγρασία στον κόσμο", δήλωσε ο Federer, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο US Open.

Ο Ελβετός εξήγησε πως γενικότερα για την κακή του εμφάνιση οφείλονται οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και έδωσε τα εύσημα στον Αυστραλό για την σπουδαία νίκη του.

"Έχω προπονηθεί σε δυσκολότερες συνθήκες και έπαιξα και μέρα εδώ. Κάποιες μέρες όμως απλά το σώμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Όσο η οροφή είναι κλειστή δεν κυκλοφορεί αρκετά ο αέρας στο στάδιο. Ήμουν πολύ ιδρωμένος, το σορτσάκι μου ήταν βρεγμένο, οι μπάλες ήταν εκεί επίσης. Οι συνθήκες γίνονται πιο αργές και είναι δυσκολότερο να βγάλεις winners. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Θα μπορούσα να προηγηθώ με 2-0 σετ και τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πιστεύω πως ο John έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, σε δύσκολες συνθήκες."

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Federer προπονήθηκε με τον Millman στην Ελβετία. Ξεχωρίζει τον Αυστραλό για την αφοσίωσή του, την αγάπη του στο άθλημα, αλλά και τον καλό χαρακτήρα του.

"Λατρεύω την ένταση που έχει στο παιχνίδι του. Μου θυμίζει τον David Ferrer κι άλλους παίκτες σαν κι αυτόν, που τους παραδέχομαι όταν τους βλέπω. Όταν βλέπω πόσο σκληρά προπονούνται, την αφοσίωση που έχουν στο άθλημα."

Πηγή:
tennisnews
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.