Η (εξοργιστική) αδικία με τον Βούρο

Απόψεις

​ Ο Πογέτ αγνόησε επιδεικτικά τον Πραξιτέλη Βούρο προκαλώντας ερωτηματικά για τις επιλογές του.

Από τον Χρήστο Κουρφαλίδη και τον Δημήτρη Γούτα μέχρι τον Λάζαρο Ρότα και τον Δημήτρη Νικολάου, είναι ένας Γκουστάβο Πογέτ δρόμος. Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας έκανε τις πρώτες του κλήσεις για τους φιλικούς αγώνες με την Ρουμανία (25/3) και το Μαυροβούνιο (28/3) και από αυτές λείπει το όνομα του Πραξιτέλη Βούρου.

Κατά γενική ομολογία ο 26χρονος αμυντικός του ΟΦΗ ήταν από τους MVP της Κρητικής ομάδας την τρέχουσα σεζόν και σίγουρα από τους πολυτιμότερους αμυντικούς στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά όπως φαίνεται... δεν έκανε τόσα για να καταφέρει να πείσει τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή για να τον καλέσει στην Εθνική.

Ο Κουρφαλίδης ή ο Ρότα, με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα, καλά να είναι τα παιδιά, φαίνεται ότι προκάλεσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον Πογέτ από τον Βούρο, εκτός αν ο 54χρονος τεχνικός δεν γνωρίζει ότι ποδόσφαιρο υπάρχει στην Ελλάδα και προς τα κάτω, στα Νότια, εκεί όπου ο ΟΦΗ ουκ ολίγες φορές αυτή τη σεζόν δέχθηκε κολακευτικά σχόλια από φίλους κι αντιπάλους.

Δεν είπε κανείς ξάφνου ο Βούρος να γίνει βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική ούτε ότι μόνο αυτός είναι κι άλλος δεν υπάρχει, αλλά μία ευκαιρία, έστω σε αυτά τα δύο φιλικά, δεδομένα την άξιζε ως επιμύθιο της χρονιάς που έκανε.

Σε μία χαρά ηλικία είναι, έχει τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλα αυτά τα χρόνια τους αμυντικούς της ελληνικής ομάδας (πάθος, δύναμη) και σίγουρα είναι ενοχλητικό, αν όχι εξοργιστικό, να μην έχει θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έστω να πάρει την ευκαιρία του.

Αν η ΕΠΟ προσέλαβε προπονητή για να κάνει τα χατίρια των μανατζαρέων, θα φανεί στην πορεία. Η πρώτη εντύπωση, πάντως, αυτή είναι και μακάρι να διαψευστούμε. Mέχρι αποδείξεως του εναντίου εμείς θα πιστεύουμε σε κλικαδόρικες τακτικές που είδαμε που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια την Εθνική. Τουλάχιστον πήρε τον Γιακουμάκη, πάλι καλά που δεν του διέφυγε κι αυτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι κλήσεις του Πογέτ

Έναν δεύτερο Βούρο για την άμυνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.