Η Ελλάδα του Γιάννη

Απόψεις

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ηράκλειο, συνδυάστηκε με αποθέωση και λάμψη από έναν αστέρα που μας θυμίζει την υγιή πλευρά του Ελληνικού αθλητισμού

Αυτό που συνέβη την τελευταία εβδομάδα στην πόλη, ομολογώ, ότι δεν το έχω ξαναζήσει. Από το μεσημέρι της 5ης Αυγούστου μέχρι και χθες - αργά - το βράδυ. Όσο διάστημα έμεινε στο Ηράκλειο η Εθνική ομάδα, για την προετοιμασία της ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα φλας τα τράβηξε σχεδόν - αποκλειστικά - ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και δικαίως. 

Οτιδήποτε συμβαίνει στην Εθνική το τελευταίο διάστημα έχει - τουλάχιστον - κάτι από Γιάννη. Δεν υπάρχει ερώτηση δημοσιογράφου σε διεθνή παίκτη να μην αναφερθεί το όνομα του, το ίδιο ισχύει και με τον Σκουρτόπουλο ενώ και ο κόσμος τον αντιμετώπισε σαν έναν μεγάλο σταρ του Παγκόσμιου μπάσκετ.

Η συγκυρία ήταν ιδανική. Δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες μέτριας δυναμικής, λίγο διάστημα αφ'ότου ο Γιάννης αναδείχθηκε MVP της χρονιάς 2018-19 στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου, αν θα είναι στην Εθνική, αν έρθει στο Ηράκλειο, στη συνέχεια αν θα παίξει και οι εκδηλώσεις λατρείας ήταν κάτι που παρόμοιο δεν είχαμε ξαναζήσει. 

Το κρητικό κοινό τον τίμησε και ο ίδιος ανταπέδωσε. Μπορεί να μην έκανε δηλώσεις, όμως ''μίλησε'' εκεί που πρέπει. Όχι μόνο δεν ήταν αδιάφορος, αλλά ήταν ο καλύτερος και στα δύο παιχνίδια, ορεξάτος, χάρισε μερικές πολύ εντυπωσιακές στιγμές. Πόση χαρά πήραν τα παιδιά που «πλημμύρισαν» τις δύο ημέρες το κλειστό. Φίλαθλοι που δεν είχαν ξαναδεί από κοντά αγώνα μπάσκετ έτρεξαν για να δουν τι εστί Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τον περίμεναν για μια φωτογραφία μετά το τέλος του αγώνα. Αυτά δεν τα βλέπουμε και κάθε μέρα.

Ένα παιδί που μετέφερε τη λάμψη του, την φιλοδοξία, το χαμόγελο του σε όσους τον πλησίασαν. Aκόμα και οι υπερβολές, κι αυτές στο πρόγραμμα είναι. Όλοι εκείνοι που έβλεπαν τα τελευταία χρόνια τα κατορθώματα του από τις οθόνες, τον είδαν αυτή τη φορά από κοντά να καρφώνει, να μοιράζει ασίστ και να πασάρει. Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα για όλους εκείνους που αγαπούν τον αθλητισμό. 

Το ''θαύμα'' αυτού του παιδιού, είναι η Ελλάδα που θέλουν όλοι όσοι σκέφτονται με υγεία τον αθλητισμό. Η Ελλάδα της υπέρβασης, της επιμονής, της θέλησης. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε αυτό το 24χρονο παιδί που ζει το όνειρο του και μαζί με αυτόν, χιλιάδες μικρά Ελληνόπουλα.


315411.jpg#asset:117653


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Να πω την αλήθεια, δεν είμαι αισιόδοξος για κάτι σπουδαίο στην Κίνα. Όταν λέμε σπουδαίο, εννοώ μετάλλιο. Όχι ότι μια 4-5 θέση θα είναι αποτυχία. Οι αμφιβολίες μου προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ασφάλεια έξω από τα 6.75 ενώ και στο σετ παιχνίδι δεν δείχνει έτοιμη. Μακάρι να πέσω έξω, όμως νομίζω ότι σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα με το σουτ θα το βρούμε μπροστά μας. Τα φιλικά που έρχονται στο Ακρόπολις θα ''δείξουν'' σε καλύτερο βαθμό την δυναμική μας. Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.

Πάμε λίγο στην αποστολή. Χθες ''κόπηκε'' ο Χρήστος Σαλούστρος, αναμενόμενο, το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Έτσι, το ρόστερ του Θανάση Σκουρτόπουλου θα έχει 15 παίκτες, από τους οποίους θα “κοπούν” ακόμα τρεις, ώστε να συμπληρωθεί η τελική δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Οι σίγουροι είναι Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Συνολικά, 9 παίκτες. Αν θεωρήσουμε και τον Λαρεντζάκη στους ''σίγουρους'',πάμε στους 10. Δύο από τους Κόνιαρη - Αθηναίου - Μάντζαρη - Βασιλόπουλο και Μήτογλου, θα πάνε Κίνα. Το πιθανότερο είναι να ταξιδέψει ο Μάντζαρης (λόγω εμπειρίας) από τους γκάρντ και ο Μήτογλου (λόγω ποιότητας) από τους φόργουορντ, αυτό προβλέπω. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποθέωση Γιάννη κατά την αναχώρηση!

Εθνική, έτοιμη για Κίνα!

Air... Γιάννης!

Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του

To μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη στην Εθνική ομάδα

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο με τους γιους του Νίκου Ζήση

Το κοινό της Κρήτης αποθέωσε την Εθνική

Οι Μπακς στα Δύο Αοράκια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.