Η ΕΟΚ τιμάει την Βάσω Μπεσκάκη θεσμοθετώντας διεθνές τουρνουά στην μνήμη της

12:00 | 31/05/2022

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε η ΕΟΚ, η οποία ανακοίνωσε ότι το διάστημα 14-16 Ιουνίου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά "Βάσω Μπεσκάκη" στην μνήμη της άλλοτε διεθνούς σέντερ και μέλους του γραφείου των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ.

Στις 15 Νοεμβρίου το ελληνικό μπάσκετ βυθίστηκε στο πένθος στην είδηση του θανάτου της Βάσως Μπεσκάκη σε ηλικία μόλις 46 ετών. Η άλλοτε διεθνής μπασκετμπολίστρια και μετάπειτα μέλος του γραφείου των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον χώρο, με την Ελληνική Ομοσπονδία να δεσμεύεται τότε ότι θα την τιμούσε όπως μπορούσε. Και η απόδειξη δεν άργησε να έρθει.

Μόλις μερικές ημέρες μετά τον θάνατο της Μπεσκάκη, η ΕΟΚ θεσμοθέτησε υποτροφία στο όνομά της. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή, με την Ελληνική Ομοσπονδία να ανακοινώνει τώρα την διξαγωγή του πρώτου διεθνούς τουρνουά "Βάσω Μπεσκάκη" στην μνήμη της άλλοτε σέντερ του Σπόρτινγκ, το οποίο θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου" από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου, με την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών, της Σερβίας, της Κροατίας και της Πολωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Βάσω Μπεσκάκη άγγιξε πολλές ζωές στο δικό της πέρασμα ανάμεσά μας. Το μπάσκετ ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της δικής της πορείας και πολλών ανθρώπων που βάδισαν μαζί της. Τώρα γίνεται και το όχημα για έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη δική μας Βάσω, την αθλήτρια, τη φίλη, τη συνάδελφο, στο δικό της χαμόγελο που έσβησε τόσο νωρίς, μέσα από το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».

Η Εθνική Γυναικών θα αναμετρηθεί με τη Σερβία, την Κροατία και την Πολωνία, από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε ένα τουρνουά, το οποίο η ΕΟΚ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Τρίτη 14 Ιουνίου

18.00 Σερβία-Πολωνία

21.00 Ελλάδα-Κροατία

Τετάρτη 15 Ιουνίου

18.00 Πολωνία-Κροατία

20.30 Ελλάδα-Σερβία

Παρασκευή 16 Ιουνίου

18.00 Κροατία-Σερβία

20.30 Ελλάδα-Πολωνία

Η δική μας Βάσω

Η Βάσω έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία ως αθλήτρια. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες μετρώντας 35 συμμετοχές στην ομάδα γυναικών. Το τέλος της αθλητικής της καριέρας όμως, δεν την απομάκρυνε από το λατρεμένο της μπάσκετ.

Έγινε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ, στο τμήμα των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα. Κερδίζοντας και συνεχώς ό,τι διεκδικούσε, με την επιθυμία της, τις ικανότητές της και το χαμόγελό της, πριν φύγει πρόωρα από κοντά μας, στα 46 της χρόνια, τον περασμένο Νοέμβριο".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.