Η επικύρωση, τα μπαράζ και ο σχεδιασμός για τον νέο ΟΦΗ

08:30 | 10/05/2019

Η τριπλή εκπροσώπηση του ΟΦΗ στο Δ.Σ. της Super League, όπου επικυρώθηκε η βαθμολογία, είχε τη σημασία του.

Στο Δ.Σ. της Super League την Πέμπτη έγινε το αυτονόητο, δίχως να γίνει... σίριαλ (όπως στη Football League, για παράδειγμα). Επικυρώθηκε η βαθμολογία, ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως αναμενόταν, ψήφισε κατά, αφού όπως έχουν πει οι επικεφαλής θα κινηθούν νομικά για τον υποβιβασμό και όλα καλά.

Μόνο που υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο και πέρασε απαρατήρητο. Η τριπλή εκπροσώπηση του ΟΦΗ στο Δ.Σ. Εκτός του Ηλία Πουρσανίδη που ήταν αναμενόμενο ότι θα βρεθεί εκεί, το παρών έδωσαν μαζί του τόσο ο Γιώργος Σαμαράς όσο και ο Άντζελο Παλυβός. Και δεν πήγαν απλά για να πάνε. Πρωτίστως πήγαν για να διασφαλίσουν την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι έγινε το πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή των μπαράζ και έπειτα για να συζητήσουν, χωρίς αυτό να έχει επίσημο χαρακτήρα, αφού θα γίνει σε άλλο Δ.Σ., τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

Στον ΟΦΗ θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με το νέο πρωτάθλημα, όπως επίσης θέλουν να γνωρίζουν και τις εξελίξεις γύρω από την περιβόητη αναδιάθρωση. Και με τα τωρινά δεδομένα, αυτή προχωρά κανονικά και στο συνεταιρισμό κινούνται πάνω σε αυτή, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή η σχετική πρωτοβουλία.

Βέβαια, στα πηγαδάκια στη Λίγκα δεν έλειψαν και οι συζητήσεις για τα όσα γίνονται στη Football League που φέρνουν καθυστέρηση στα μπαράζ. Κάτι που επηρεάζει πάρα πολύ τον ΟΦΗ που αναμένει τις εξελίξεις με την επικύρωση ώστε να δώσει τα δύο παιχνίδια με τον Πλατανιά για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ΟΦΗ έχει... πέραση στη Super League και δεν είναι μυστικό. Για να το πούμε καλύτερα, έχει συμπάθειες, αφού οι επικεφαλής του είναι φρέσκα πρόσωπα, με νέες ιδέες και που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο. Οι προσωπικότητες του Ηλία Πουρσανίδη και του Γιώργου Σαμαρά είναι ισχυρές και απολαμβάνουν της εκτίμησης όλων, κάτι που αν μη τι άλλο είναι στα υπέρ του ΟΦΗ.

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας απομένουν πλέον δύο πράγματα: Το ένα είναι η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα και πώς θα κινηθεί (αν κινηθεί) για να διεκδικήσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Το άλλο είναι να τελειώσουν οι εκκρεμότητες στη Football League, να επικυρωθεί και εκεί η βαθμολογία, ώστε να γίνουν τα μπαράζ και ταυτόχρονα να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδιασμού του ΟΦΗ για την επόμενη περίοδο. Είτε αυτή τον βρει στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζουν ημερομηνίες τα μπαράζ
Με προβλήματα η προετοιμασία για τα μπαράζ
Μεγιάδο, ο «εξολοθρευτής» του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.