Η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague - η διακοπή και τα νέα δεδομένα

14:39 | 25/05/2020

Τίτλοι τέλους στη εφετινή χρονιά σε Euroleague και Eurocup, έβαλε με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία - τι αναφέρει για τη νέα σεζόν

Αυτό που περιμέναμε εδώ και καιρό, βγήκε σαν είδηση λίγο νωρίτερα, επισημοποίησε η Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα,η Euroleague ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το τέλος της σεζόν και τη διατήρηση των ίδιων 18 ομάδων για την επόμενη ενώ το τζάμπολ θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Eπίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην EuroLeague για το 2020/21 θα συμμετάσχουν οι ίδιες δεκαοχτώ (18) ομάδες που συμμετείχαν φέτος, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας διατηρεί το δικαίωμα να βρεθεί ξανά στο EuroCup ως μία από τις οκτώ ομάδες που είχαν προκριθεί φέτος στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Μπερτομέου χαρακτήρισε την πιο δύσκολη απόφαση στην ιστορία της Euroleague, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για την οριστική διακοπή των φετινών διοργανώσεων ελήφθη για λόγους προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών, των φιλάθλων, του προσωπικού, των συνεργατών και των τοπικών κοινοτήτων που αποτελούσαν εξαρχής τη βασική μας προτεραιότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν, η ανακοίνωση τονίζει:

«Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 της EuroLeague θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, όπως η αγωνιστική περίοδος 2019/20. Δηλαδή με τις: Άλμπα Βερολίνου, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπασκόνια, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ζάλγκιρις και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 στο EuroCup θα περιλαμβάνει οκτώ (8) εγγυημένες θέσεις για τις ομάδςε που ήταν φέτος στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Μονακό, Παρτίζαν, Προμηθέα Πάτρα, Βίρτους Μπολόνια, Τόφας, Βενέτσια, Ουνικάχα Μάλαγα και Ούνικς Καζάν. Οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) θέσεις θα προκύψουν μέσα από την κατάταξη των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως συνέβη επίσης στις προηγούμενες σεζόν, το EuroCup Board θα προτείνει την τελική λίστα με τις ομάδες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο των Μετόχων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ένωση παικτών ζήτησε την ακύρωση της σεζόν EuroLeague

EuroLeague: Μόνο ο Παναθηναϊκός διαφώνησε με την οριστική διακοπή

Οριστικό: Τέλος η σεζόν στη Euroleague

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.