Η άνοδος του «Ηράκλειο», ο τελικός και η επόμενη ημέρα

SMS

Όλα όσα έγιναν στον τελικό της Τετάρτης στο κλειστό του ''Λίντο''

Από το βράδυ της Τετάρτης (10/05), το ''Ηράκλειο'' πανηγυρίζει την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες. Στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής σε επίπεδο Ανδρών, ο Αλέξανδρος Πετράκης οδήγησε τους παίκτες του σε μια σημαντική επιτυχία, στην άνοδο στην Γ' Εθνική.

Αγωνιστικά, το ''Ηράκλειο'' φάνηκε πιο έτοιμο, είχε περισσότερες λύσεις και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Άλλωστε, αυτή την ατάκα χρησιμοποίησαν και οι άνθρωποι του Ρεθύμνου στην ανακοίνωση μετά τον αγώνα.

Ένα ματς που παρακολούθησαν από κοντά αρκετοί μπασκετόφιλοι, το ''Λίντο'' ήταν σχεδόν κατάμεστο, τα παιδιά των ακαδημιών και των δύο ομάδων έδιναν άλλη νότα μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Μια αναμέτρηση που μπορεί να μην είχε ενδιαφέρον στο φινάλε για την τελική έκβαση λόγω της διαφοράς του σκορ, είχε όμως όλα τα συστατικά ενός τελικού. Αφήνω στην άκρη κάποιες μικρές τελετουργικές δυσλειτουργίες στην απονομή, για να μην χαλάσω την όμορφη ατμόσφαιρα.

Πλέον, η ιστορική ομάδα της πόλης θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική, παίρνοντας την σκυταλη από τον Εργοτέλη ο οποίος έκανε το αντίθετο δρομολόγιο, αλλά και την Αναγέννηση που έκανε το βήμα παραπάνω. Όλα αυτά σε μια χρονιά που οι Έφηβοι και Παίδες αναδείχθηκαν πρωταθλητές Κρήτης, το εφηβικό τμήμα μάλιστα κέρδισε και τον Ολυμπιακό στο Final 8 της Λάρισας.

Το ''Ηράκλειο'' δείχνει ότι πατάει καλά στην βάση του και στην οργάνωση του, όμως οι απαιτήσεις ενόψει της νέας χρονιάς μοιάζουν διαφορετικές και πολύ απαιτητικές. Ένας μπασκετικός οργανισμός που λειτουργεί άρτια, περιμένοντας και εμείς να δούμε το επόμενο βήμα, μετά από χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.