Η επιστροφή της Football League και ο Κρητικός όμιλος

SMS
14:23 | 06/05/2020

Η πρόταση για επιστροφή της κλασικής Football League και ο Κρητικός όμιλος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόταση των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν, ελέω κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση αφορά τη συγχώνευση της Superleague 2 και της Football League και επαναφορά της... κλασικής Football League ως δεύτερη κατηγορία. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει αύξηση των ομάδων και γι' αυτό το λόγο στη σχετική πρόταση αναφέρεται η δημιουργία δύο ομίλων με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια.

Σε αυτή την περίπτωση, αν περάσει η πρόταση και επιστρέψει η Football League ως η δεύτερη κατηγορία πίσω από τη Super League, δημιουργείται ένας κρητικός όμιλος.

Αν υποθέσουμε ότι Εργοτέλης, Πλατανιάς και Χανιά δεν καταφέρουν να πάρουν την άνοδο (κάτι που είναι και το πιο πιθανό αφού φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση να ανέβουν ΠΑΣ και Απόλλων Σμύρνης χωρίς τη διεξαγωγή πλέι οφ), τότε στο πρωτάθλημα που προτείνουν οι πρωταθλητές της Γ' θα έχουμε στον ίδιο όμιλο: Χανιά, Εργοτέλη, Πλατανιά, ΟΦΙεράπετρας και φυσικά την Επισκοπή που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο της εφετινής Γ'. Δηλαδή, από τρεις κρητικές ομάδες εφέτος στη Super League 2, πάμε στις 5 συνολικά.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον, ενώ επί της ουσίας εξυπηρετεί τις κρητικές ομάδες ως προς τις μετακινήσεις, μειώνοντας κάπως τα έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίτημα επανεκκίνησης των προπονήσεων στα πρότυπα της Super League

Τι προτείνουν οι πρωταθλητές της Γ' Εθνικής

Άποψη: Γιατί το συζητάμε;

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.