Η φλέβα να πετιέται από το λαιμό

Απόψεις

Τώρα η πίεση είναι μεγάλη, η φανέλα του ΟΦΗ είναι ασήκωτη, τώρα πρέπει να παίζουν αυτοί που αντέχουν.

Το ξέσπασμα του Μανδά στην απόκρουση του πέναλτι του Χάμες, η αγκαλιά του Βούρου στον νεαρό γκολκίπερ και αυτή την Κυριακή στον σκόρερ του 2-2 με τον ΠΑΣ, τον Ντιουσέ. Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα με τις φλέβες να πετάγονται από τον λαιμό, με την αδρεναλίνη στα ύψη και την ανακούφιση να συνθέτουν την εικόνα μίας ομάδας που δείχνει να έχει παλμό.

Ο ΟΦΗ τώρα «χτίζεται», καλώς ή κακώς τώρα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και το κάνει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Μέσα από την πίεση για νίκες, για βαθμούς, για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Λάθη πολλά, από το καλοκαίρι ξεκίνησαν. Πόσο, όμως, ο ΟΦΗ μπορεί να κάθεται πάνω από αυτά και με μεμψιμοιρία να ψάχνει άλλοθι; Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν "τελικός", θέλουμε δεν θέλουμε αυτός ήταν ο χαρακτήρας του. Το 2-2, όμως, ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες, πολλές εξ αυτών δημιουργήθηκαν από την ίδια την ομάδα. Είπαμε, λάθη γίνονται και θα γίνονται.

Αυτή είναι η μοίρα του εφετινού ΟΦΗ. Να πάει μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ με τη λαιμητόμο πάνω από το κεφάλι του σε κάθε ματς, μα σε κάθε ματς. Μέχρι να βρει την ψυχολογία του και τα πατήματά του, μέχρι να γίνει ομάδα, που πιθανώς θα γίνει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέχρι τότε αυτό που οφείλει να μη χάσει (εκτός από βαθμούς) είναι τη φλέβα να πετιέται από τον λαιμό. Τώρα θέλει χαρακτήρα, με τους ποδοσφαιριστές να σηκώνουν το βάρος. Όποιος αντέξει. Η φανέλα του ΟΦΗ τούτη τη στιγμή ζυγίζει τριπλάσια από το κανονικό. Τώρα η φανέλα θα γίνει ασήκωτη γι αυτούς που δεν θα αντέξουν το βάρος και την πίεση.

Ας κρατήσουμε την αντίδραση των ποδοσφαιριστών στους "Ζωσιμάδες". Πολλά πήγαν λάθος, ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά τουλάχιστον το στιγμιότυπο στο φινάλε με τους ποδοσφαιριστές να ξεσπάνε είναι κάτι. Ένας παλμός σε αυτή την ευθεία γραμμή στο καρδιογράφημα. Ένας παλμός κάποιες φορές φτάνει για να συνέλθει ο ασθενής. Τουλάχιστον ας μη χάσει αυτό. Τους παίκτες που αντέχουν να φοράνε την φανέλα με ό,τι αυτή κουβαλάει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι υπόλοιποι ας κάνουν στην άκρη. Ο πάγκος χωράει πολλούς, η ενδεκάδα λίγους. Κι αυτό οφείλει να το δει ο Νιόπλιας για να πορευτεί στη συνέχεια με όσους αντέχουν. Ας αναλάβουν και οι παίκτες τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ είναι (ακόμα) ομάδα Αυγούστου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.