Ο ΟΦΗ είναι (ακόμα) ομάδα Αυγούστου

Απόψεις

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να δυσκολεύεται στην παραγωγή φάσεων, ''πληρώνει'' τις αμυντικές του αδυναμίες και παρά το γεγονός ότι έχει την κατοχή μπάλας δεν μπορεί να βρει αυτοματισμούς - σχολιάζει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Με καλά και άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι του, σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού ποιοτικά στα Γιάννενα, όμως με πολύ ωραία γκολ, ο ΟΦΗ έμεινε στο 2-2 με τον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις και η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ισοφάρισε ισάριθμες φορές, με δύο υπέροχα τέρματα.


Πάμε στο δια ταύτα του αγώνα: Ο ΟΦΗ δεν έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια στους ''Ζωσιμάδες'', τουναντίον. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εξελίχθηκε, ο φίλαθλος της ομάδας που έβλεπε το ματς, δεν ξέρει αν πρέπει να χαρεί ή όχι. Το γκολ του Ντιουσέ στο φινάλε άφησε μια καλή επίγευση στα όσα προηγήθηκαν, με τον ΟΦΗ να δέχεται δύο φτηνά γκολ με παρόμοιο τρόπο. Δύο παράλληλες μπάλες, μια επαφή του φορ από το όριο σχεδόν της μικρής περιοχής και γκολ. Γκολ τροφή για προβληματισμό.

Ο ΟΦΗ είχε το εντυπωσιακό 65% κατοχής σε εκτός έδρας παιχνίδι αλλά με μόλις 0.5 xgoals. Oι εξελιγμένοι, πλέον, αριθμοί στο ποδόσφαιρο, δείχνουν την αλήθεια. Και η παραπάνω πρόταση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ο Όμιλος κρατάει σε ακόμα ένα παιχνίδι περισσότερο την μπάλα αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές φάσεις. Ο Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με το 4-3-3, ίδια ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό, είχε ξανά κορυφαίους τους Βούρο, Λάρσον και Μπαλογιάννη, ενώ ενθαρρυντική ήταν η παρουσία του Τζου.

Το καλύτερο διάστημα του ΟΦΗ ήταν όταν ο κόουτς το γύρισε σε 4-4-2, ο Τοράλ ''απελευθερώθηκε'' στα πλάγια και σκόραρε το απίστευτο γκολ - συνεργασία που θύμησε τον ΟΦΗ της πρώτης χρονιάς του Σίμου. Όταν βγήκε ο Τοράλ, η ομάδα έγινε ξανά προβλέψιμη, ασύνδετη με μπερδεμένες προβληματικές συνεργασίες και απλά ξεσπάσματα. Λογικά, ο Ισπανός βγήκε εξαιτίας της κούρασης γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η αλλαγή. Μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος δεν είναι κάτι φοβερό, ίσα - ίσα. Πολύ μέτρια η δυναμική του φετινού ΠΑΣ.

Το συμπέρασμα πάντως ακόμα ενός φετινού αγώνα είναι οτι ο ΟΦΗ - πέρα από τις απουσίες που προκύπτου πριν και κατά διάρκεια του αγώνα - πληρώνει την καθυστερημένη στελέχωση του. Η κρητική ομάδα δεν έχει αποκτήσει αυτοματισμούς, αυτό φαίνεται από τις ''απλές'' μεταβιβάσεις, επίσης αρκετοί παίκτες δεν δείχνουν ότι σε φυσική κατάσταστη και τρεξίματα που δεν περνάνε την βάση. Aυτή η ομάδα εύκολα ματς δεν θα βρει στο διάβα της, πρέπει να παλέψει πολύ σε όλα, εντός και εκτός. Υλικό υπάρχει, εκτιμώ ότι θα δούμε άλλη ομάδα από τη νέα χρονιά (2023) γιατί την δεδομένη στιγμή θυμίζει ΟΦΗ... Αυγούστου και όχι Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ «παίρνει» την μπάλα αλλά δεν ξέρει τι να την κάνει!

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-2

Το γκολ του Ντιουσέ και η ανακούφιση στο φινάλε

Νιόπλιας: «Δεν το παρατήσαμε το ματς, δίκαιο το αποτέλεσμα»

Ανησυχία για τον τραυματισμό του Ντίκο

Ο ΟΦΗ πέφτει, σηκώνεται, μα κάποτε ας ξεκουνήσει κιόλας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.