Η γενναιότητα του Συνάνη

Απόψεις

Αποχώρησε όταν ένιωσε πως πρέπει να σταματήσει-Τι δήλωνε για τον ΠΟΑ στο Capitano.gr σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια.

Αυτή η σχέση ζωής διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. ΠΟΑ και Σωτήρης Συνάνης, Σωτήρης Συνάνης και ΠΟΑ πήγαιναν «πακέτο».

Συνειρμικά ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο… Τίποτα διαφορετικό δεν μπορούσε να βάλει κάποιος στο μυαλό του στο άκουσμα των δύο ονομάτων.

Βέρος Ατσαλενιώτης, ο Συνάνης τίμησε ως ποδοσφαιριστής αρχικά τη φανέλα του συλλόγου του προσφυγικού προαστίου και την τελευταία 20ετία δημιούργησαν με τον Γιάννη Καλέμπουμπα το πλάνο λειτουργίας της ακαδημίας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το γενικό πρόσταγμα.

Το έργο που παρήγαγε ανεκτίμητο, έφτασε στην ελίτ τα τμήματα υποδομής των «πράσινων» και πλήρη καταγραφή της προσφοράς του δύσκολα μπορεί να γίνει.

Κάτι σαν να «έσπασε»

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως το τέλος ερχόταν. Ο έμπειρος προπονητής δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο φαίνεται πως κάτι σαν να «έσπασε» μέσα του.

Δε θέλησε να τοποθετηθεί για το «αντίο» του, που λογικά θα επεξεργαζόταν καιρό τώρα πριν καταλήξει στην τελική ετυμηγορία.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό απ’ αυτό που σου δίνει τους λόγους να ανήκεις κάπου, να είσαι μέρος κάποιου, να είσαι απαραίτητος.

Και ο Συνάνης σαν να το έχασε όλο αυτό… Οι καταστάσεις ή οι εξελίξεις ίσως να του «υπαγόρευσαν» το συγκεκριμένο «δρόμο». Κανένας μα κανένας δεν προορίζει τον εαυτό του για τα-κατά την κρίση του-ημιτελή και αμφίβολα. Και αφού η «φλόγα» δεν έκαιγε το ίδιο δυνατά πια, η επιλογή του έμοιαζε «λυτρωτική».

«Υπερήφανος για τον ΠΟΑ»

Ήταν 18 Ιουλίου του 2018 όταν ο Σωτήρης Συνάνης παραχωρούσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Capitano.gr. Τότε συναισθηματικά ήταν ακόμη πλήρης και η συνεργασία του με το σύλλογο «χρωμάτιζε» και έλαμπε όλο του το «είναι».

Δεν έκρυψε, μάλιστα, πως είχε σχέδια για την… επόμενη μέρα της ακαδημίας των Ατσαλενιωτών. Αναλυτικά δήλωνε:

«Χαίρομαι που είμαι στον ΠΟΑ. Νομίζω και η ομάδα είναι ωφελημένη απ’ αυτή τη συνεργασία, αλλά κι εγώ έχω ωφεληθεί αρκετά. Είμαι υπερήφανος, γιατί στην ομάδα μου νομίζω ότι έχω προσφέρει πράγματα.

Είμαι ευχαριστημένος και θεωρώ έχουμε επιδείξει ένα σημαντικό έργο, το οποίο αφήνει ικανοποιημένους τα παιδιά και τους γονείς. Χαίρομαι για την ομάδα μας, καθώς τόσο εντός, όσο και εκτός Κρήτης, όπου κι αν πάμε, ακούμε τα καλύτερα λόγια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.

Ο Κεραυνός και ο Ερμής είναι δημιουργήματα του κι αυτό με ικανοποιεί, αφού αποτελούν τον προθάλαμο για τον ΠΟΑ. Πάντοτε ο Γιάννης Καλέμπουμπας με εμπιστευόταν κι εγώ με τους συνεργάτες μου μπορέσαμε να φτιάξουμε ένα καλό μοντέλο. Ευελπιστώ πως σύντομα θα βγάλουμε και τους δικούς μας προπονητές.

Θα χαρώ στο μέλλον να πετύχουμε ό, τι γινόταν και παλιότερα. Ο ΠΟΑ να στηρίζεται μόνο σε δικούς του παίκτες γηγενείς και να γίνονται μόνο μία ή δύο κινήσεις. Μακάρι να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να παίζουν στην πρώτη ομάδα, να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και να γεμίσουμε το γήπεδο μας ξανά».

Τα σχέδια, ωστόσο, έμειναν στη μέση, καθώς το συναίσθημα ήρθε σε απόλυτη αρμονία με τη δική του λογική και τον τράβηξαν μακριά από την ομάδα της καρδιάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σ. Συνάνης. Ένας γνήσιος ποδοσφαιράνθρωπος

Παραίτηση «βόμβα» Συνάνη!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.