Τζο Έφορντ: Ο Εργοτέλης, η γνώμη του Δώνη και ο ρόλος του Νταμπίζα

Betsson Super League 2

Οι «πράσινοι» ασχολούνται εντόνως με την περίπτωση του 23χρονου, αλλά ο Εργοτέλης δεν θα τον αφήσει χωρίς αντάλλαγμα

Το Capitano.gr αποκάλυψε την Τετάρτη το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την περίπτωση του Τζόζεφ Έφορντ, για τον οποίο ο Γιώργος Δώνης έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη και αναμένει τις εξελίξεις. 

Στον Παναθηναϊκό οι ρόλοι έχουν διαχωριστεί εξ αρχής σε ό,τι αφορά τους Δώνη και Νταμπίζα. Το μεταγραφικό κομμάτι το έχει αναλάβει ο Νίκος Νταμπίζας, όπερ σημαίνει ότι αυτός είναι που μιλά με τον Εργοτέλη για την περίπτωση του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, είχε τσεκάρει τον παίκτη από την περσινή σεζόν, έχοντας παρακολουθήσει παιχνίδια του Εργοτέλη. Ο Έφορντ ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον τεχνικό του τριφυλλιού, μαζί με άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά και έδωσε το «οκ» στον Νταμπίζα για να μιλήσει με τον Εργοτέλη.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και από τη στιγμή που δεν έχει τη δυνατότητα για ανοίγματα δεν μπορεί να ξεφύγει από το πλάνο του. Ο Εργοτέλης επιθυμεί μια ''γενναία'' πρόταση όμως οι ''πράσινοι'' δεν μπορούν να δώσουν χρήματα. Θέλουν να μπει ποσοστό μεταπώλησης και ουσιαστικά ο Εργοτέλης να περιμένει το μέλλον και την εξέλιξη του παίκτη για να έχει κάποιο κέρδος.

Η κρητική ομάδα, βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον Έφορντ που θα ήθελε να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα και ο Παναθηναϊκός είναι τέτοια περίπτωση. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν πρόκειται να αφήσουν τόσο εύκολα ένα σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο.

Ο Γιώργος Δώνης αναμένει τις εξελίξεις επί του θέματος και σε περίπτωση που η υπόθεση δεν προχωρήσει δεν σημαίνει ότι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θα βγει από το «κάδρο». Υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα, θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι το 2020 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του και ο Εργοτέλης δεν θα θέλει να χάσει ακόμα έναν παίκτη ''τσάμπα''.

Το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει σε εκτίμηση τον Τζόζεφ Εφορντ, αφού έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει: είναι νεαρός, γρήγορος και έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Με οξυδέρκεια στο χορτάρι, ο ''Τζο'' έχει την ικανότητα να παίζει πάνω στην γραμμή ενώ έχει στο παλμαρέ του και το ''ένας εναντίον ενός''. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι τα τελειώματα των φάσεων. 

Θυμίζουμε ότι την περίπτωση του εξετάζει και ο Απόλλων Σμύρνης, ωστόσο, ο Εφορντ δεν είναι ιδιαίτερα ''ζεστός'' για την μετακόμιση του στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου και παράλληλα το Εργοτέλης δεν ικανοποιείται από την πρώτη προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Παναθηναϊκός θέλει Έφορντ

Επίσημο το διαζύγιο με Καπνίδη

Από την Κ19 του Ολυμπιακού, στον Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.