Η ήττα με κάτω τα χέρια και το ντεφορμάρισμα του Νταμπράουσκας

08:29 | 31/10/2023

Παίκτες και Νταμπράουσκας σε κακή βραδιά, προβληματίζει το δεύτερο σερί κακό ματς του ΟΦΗ - Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Η παρέλαση (για τον Ολυμπιακό) άργησε δυο μέρες! Ένα από τα πιο εύκολα βράδια του πέρασε χτες ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο κι εκεί που οι άλλοι έφτυσαν αίμα κι έχασαν βαθμούς εκείνος κέρδισε χωρίς καν να ζοριστεί, θυμίζοντας τα παλιά πέτρινα χρόνια του ΟΦΗ!

Σε κακή βραδιά και οι παίκτες και ο Νταμπράουσκας δεν μπόρεσαν ούτε στιγμή να φανούν ανταγωνιστικοί και μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό το 0-2.

Ξεκάθαρα πράγματα: όταν παίζεις με μεγάλη ομάδα για να πάρεις κάτι θα πρέπει εκείνη να βρεθεί σε κακή βραδιά κι εσύ να ακουμπήσεις την τελειότητα. Παικτικά, πνευματικά, τακτικά. Στο χθεσινό παιγνίδι δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο!

Ο ΟΦΗ ατύχησε να βρεθεί πίσω στο σκορ στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, έχασε νωρίς νωρίς το Μπάκιτς και κανείς δεν κατάλαβε γιατί τον αντικατέστησε ο Φελίππε κι όχι ένας δημιουργικός μέσος. Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε κακή μέρα οι ανασταλτικοί του στη μεσαία γραμμή, επιρρεπείς στα λάθη, με τους κεντρικούς αμυντικούς σε κακή βραδιά με αποτέλεσμα να... κουτουλούν μεταξύ τους, ήταν μάλλον ευτύχημα από την επιπόλαιη διαχείριση του Ολυμπιακού που έμειναν μόνο στο 0-1 στο ημίχρονο.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και πάλι με τρία στόπερ στην άμυνα με την αλλαγή του Αμπάντα (θα πει κάποιος εδώ κράτησε τρία στόπερ στον αγώνα με την Κηφισιά ο Λιθουανός που έπαιζε με 10 παίκτες για μια ώρα και θα το άλλαζε με τον Ολυμπιακό;) αλλά τα λάθη συνεχίζονταν κι ό,τι δεν πλήρωσε στο πρωτο ημίχρονο το πλήρωσε με το λάθος του Βούρου που έφερε το τζάμπα δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Τοράλ και του Ριέρα έφεραν μια κάποια δραστηριότητα στη μεσαία γραμμή που μέχρι τότε πελαγοδρομούσε κι ήλθε και η πρώτη και μοναδική ευκαιρία με τον Ισπανό στο 71’.

Δυστυχώς ο ΟΦΗ έχασε με κάτω τα χέρια και το καλό είναι πως έκανε την κακή εμφάνιση στο σωστό ματς. Πιθανότατα να μην του αρκούσε μια καλή εμφάνιση για να έπαιρνε κάτι χθες το βράδυ με τον Ολυμπιακό σοβαρό, υποψιασμένο και τόσο φρέσκο όσο χρειαζόταν. Το κακό είναι για τον ΟΦΗ πως τώρα τελείωσαν οι δύσκολοι αντίπαλοι στο Ηράκλειο κι όλοι θα στήνουν… λεωφορεία! Το δεύτερο κακό είναι πως μετά τη διακοπή για την Εθνική παρουσιάζεται σε συνεχόμενο παιγνίδι κακός κι είναι ερώτημα αν περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κυριακή κοντή γιορτή ή μάλλον Δευτέρα με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας θα ξέρουμε.

Το κακό πως εκτός της ομάδας δεν περνά την καλύτερη περίοδο του στον πάγκο και ο Νταμπράουσκας κι ο συνδυασμός των δυο είναι πρόβλημα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.