Η καλή ομάδα στη Φορτούνα φαίνεται

Απόψεις

Ο Μανόλης Γρηγοράκης σχολιάζει όσα είδε στο φιλικό του ΟΦΗ με τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο ΟΦΗ του τρίτου φιλικού δεν διέφερε από ‘κείνον των δυο προηγούμενων. Ήταν μια ομάδα που θέλει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, να πιέσει, να τρέξει, να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να χτίσει την επίθεση από την άμυνα και την άμυνα από την επίθεση, να κάνει με δυο λόγια ό,τι κάνουν οι ομάδες που παίζουν σε κανονικά πρωταθλήματα σαν το ολλανδικό στο οποίο συμμετέχει η Φορτούνα Σιτάρντ. Δεν είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ολλανδίας, δεν είναι όμως κι από τις χειρότερες. Είναι σε κάθε περίπτωση μια ομάδα απέναντι στην οποία μπορείς να μετρήσεις δυνατότητες, να τσεκάρεις συν και πλην, να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα - το αγαπημένο κλισέ των καλοκαιρινών φιλικών.

Ποια είναι τα χρήσιμα συμπεράσματα; Ότι το παρόν ρόστερ δίνει περισσότερες επιλογές απ’ όσες θα περίμενε κανείς - πρόσωπα που φαίνεται να αξίζουν παραπάνω από μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Νοικοκυράκης και ο Μπαλογιάννης, ο Λυμπεράκης και ο Γρίβας, φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά τα τεστ απαιτήσεων στα οποία τους υποβάλλει ο Νιόπλιας και ακόμα κι αν τελικά δεν κρατήσουν τη θέση τους στο ρόστερ, θα βρουν πιθανότατα ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι φερέλπιδες νεαροί που περνούν από εξετάσεις στην προετοιμασία, είναι και τα βαρύτερα βιογραφικά του ρόστερ, ο Καστάνιος ας πούμε. Που τρέχει και παλεύει σαν σκυλί, πασχίζοντας να δώσει κάτι στην ομάδα - αν δεν είναι γκολ, ας είναι τουλάχιστον το πέναλτι. Ο ντε Γκουζμάν που το μετέτρεψε σε γκολ συμπεριφέρεται -και δικαίως- σαν αφεντικό στο κέντρο, αλλά όσο είναι εκτός παιχνιδιού ο Τοράλ, ο Νέιρα και ο Ναμπί, ο ίδιος είναι εντός συναγωνισμού. Ούτε ο Φαν Ντάινεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια παίζοντας στο ένα από τα δυο φτερά μιας ομάδας που προς το παρόν φαίνεται να προτιμά το παιχνίδι από τον άξονα.

Η ενσωμάτωση του Καμάου και η επάνοδος (όταν με το καλό γίνει) του Τσιλιανίδη ίσως αλλάξουν τα δεδομένα - προς το παρόν Στάρτζεον και Φαν Ντάινεν ή Σαρδινέρο απέχουν απ’ αυτό που θα ήθελε ο Νιόπλιας. Τι θα ήθελε; Αυτό που έδιναν στα καλά τους ο Σεμέντο και ο Τσιλιανίδης. Δυο τέτοιοι παίκτες και ένας «Φιγκεϊρέντο», που λογικά αναζητείται, θα έδιναν στον ΟΦΗ αυτό που του λείπει για να γράψει στο γήπεδο και σκορ εκτός από χιλιόμετρα.

Αυτό που δεν του λείπει -και θα έπρεπε- είναι τα ατομικά λάθη σαν εκείνο που έφερε το (εύκολο) γκολ της Φορτούνα και κάτι... φορτούνες προς το τέλος του φιλικού. Αλλά μια κανονική προετοιμασία αυτό το καλό έχει: σου δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να τα διορθώνεις. Συνεχίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φορτούνα Σιτάρντ-ΟΦΗ 1-1

Νιόπλιας: «Είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Πασαλίδης: «Να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που θέλει ο κ.Νιόπλιας»

Είδε τον ΟΦΗ ο Σεμέντο

Με τηλεοπτική κάλυψη και το επόμενο φιλικό του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.