Η καλή προετοιμασία από τις μεταγραφές φαίνεται

Απόψεις

Ο Μανόλης Γρηγοράκης κάνει μία πρώτη σούμα από προετοιμασία, φιλικά και μεταγραφές

Ο ΟΦΗ για δεύτερο σερί φιλικό δέχθηκε πρώτος γκολ, για δεύτερο σερί φιλικό έβγαλε αντίδραση, για δεύτερο σερί φιλικό προσπάθησε να παίξει όπως περίπου θέλει ο προπονητής του: γρήγορα, με καλή κυκλοφορία, πίεση στη μπάλα και καλό τρανζίσιον σε επίθεση και άμυνα. Α, και το σύστημα που του (μας) αρέσει: 4-3-3.

Οι ψαγμένοι προπονητές της εξέδρας συνηθίζουν να λένε ότι τα μόνα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις από τα φιλικά του καλοκαιριού είναι τα χρήσιμα. Κι αυτά είναι μόνο για τους κανονικούς προπονητές, όχι για τους άλλους.

Ο Νιόπλιας είδε πράγματα που θέλει να βλέπει και πράγματα που δε βλέπονται - μπορεί και πρόσωπα. Αλλά θερινή προετοιμασία στα βουνά και στα λαγκάδια είναι, όλοι έχουν δικαίωμα στη δοκιμή, ακόμα κι αυτοί που στο τέλος θα χαιρετήσουν.

Το γεγονός ότι οι μεταγραφές, με εξαίρεση τον Πασαλίδη (παίκτης-αρχοντιά, έλειπε τέτοιος από τη γραμμή των στόπερ), ήρθαν αργά στέρησε από τον Νιόπλια τη δυνατότητα να τους δει από τα πρώτα φιλικά, αλλά κι αυτά τα έχουν οι προετοιμασίες.

Τα έχουν και οι μεταγραφές - οι καλές αργούν να γίνουν ή τέλος πάντων δε γίνονται όποτε τις θέλεις. Ο Φαν Ντάινεν πάντως είπε μια καλημέρα, δε συστήθηκε ακόμη. Ο άλλος, ο Τοράλ, δε χρειάζεται συστάσεις, το βιογραφικό του και το πρωτάθλημα από το οποίο έρχεται αρκούν. Για όσους δεν ξέρουν τι εστί Τσάμπιονσιπ, μια χρήσιμη πληροφορία: οι καλές της ομάδες θα διεκδικούσαν χαλαρά Ευρώπη αν έπαιζαν στη Σούπερλιγκ. Η Μπέρμιγχαμ είναι από τις καλές.

Ο Τοράλ είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Οι παίκτες που έρχονται δεν θα κάτσουν να περιμένουν τη σειρά τους για να γίνουν βασικοί, έρχονται για βασικοί. Όχι μόνο ο Τοράλ και ο Πασαλίδης ή ο Καμάου και ο Φαν Ντάινεν, αλλά ακόμα κι ο Επασί που στην επετηρίδα των τερματοφυλάκων είναι πίσω από τον Βάτερμαν. Διεθνής, έμπειρος, σε καλή ηλικία, ποδοσφαιρικά συμβατός με την ομάδα, μια χαρά βασικός μοιάζει.

Αν πρέπει σώνει και καλά να μπει ένα πρόσημο στη μέχρι τώρα μεταγραφική επίδοση του ΟΦΗ, είναι θετικό το δίχως άλλο. Το «συν» μπορεί να γίνει μεγαλύτερο αν στην πορεία προστεθούν οι παίκτες που (εξακολουθούν να) λείπουν, δηλαδή ένα φορ που θα αμφισβητήσει το προβάδισμα του Καστάνιος και ένα αμυντικό χαφ που θα μας απαλλάξει από το μόνιμο άγχος «ίντα θα γενούμε άμα λείψει ο Μεγιάδο».

Αυτοί οι δυο πρέπει να έρθουν νωρίτερα από τους άλλους, γιατί θα έρθουν κι άλλοι. Ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός 7-9 που είχε πει ο Μάικ Μπούσης χωρίς να το θέλει (ο Γιώργος Σαμαράς). Δεν είναι πολλοί, δεν είναι και λίγοι. Είναι αρκετοί. Μένει να αποδειχθεί ότι είναι και επαρκείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιλική ισοπαλία με την Άντερλεχτ

Ο Πασαλίδης αυξάνει τον συναγωνισμό

Το «απόλυτο» του ΟΦΗ με Επασί

Τα «χρυσά» συμβόλαια του Τοράλ

Ανακοίνωσε Τοράλ ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.