Η «καυτή πατάτα» με ΟΦΗ και Super League 2

14:57 | 14/07/2019

Μητσοτάκης και Αυγενάκης καλούνται να λύσουν άμεσα το θέμα των τηλεοπτικών. Τι αναμένεται να προταθεί στον ΟΦΗ.

Στις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη και φυσικά του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι το θέμα των τηλεοπτικών. Τόσο με τις ομάδες της Super League όσο και με τη Super League 2 γενικότερα.

Ο κ.Αυγενάκης τόνισε πρόσφατα ότι η Super League δεν πρόκειται να αρχίσει χωρίς τα χρήματα της κρατικής τηλεόρασης, άρα αυτό είναι ένα δείγμα καλής θέλησης για να δοθούν λύσεις στις εκκρεμότητες.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να κληθούν οι ΠΑΕ που έχουν συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση και τη νέα σεζόν, αλλά και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, στο Μαξίμου. Εκεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα τους προταθεί «ψαλίδι» που κατά κάποιες πληροφορίες μπορεί να φτάσει το 30%.

Στον ΟΦΗ έχει προταθεί συμβόλαιο 2.500.000 ευρώ τον χρόνο και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντιπρόταση της νέας κυβέρνησης. Αυτή αναμένεται να είναι κάτω από 2 εκατομμύρια ευρώ, ίσως ένα ποσό που να φτάνει το 1.8 εκατ.

Στον ΟΦΗ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, έχουν ως δεδομένο την πρόταση από την κρατική τηλεόραση, αλλά από την προηγούμενη κυβέρνηση και περιμένουν να κληθούν για να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. Την ίδια ώρα η NOVA δεν αποκλείεται να επιστρέψει με νέα πρόταση για τον Όμιλο, αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή όλο το «παιχνίδι» γίνεται με την ΕΡΤ.

Υπάρχει, βέβαια, ακόμη ένα σημαντικό θέμα και αυτό είναι η Super League 2. Οι ομάδες της νεοσύστατης κατηγορίας αναμένουν τις εξελίξεις και ουσιαστικά το μοναδικό τους έσοδο είναι τα τηλεοπτικά. Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να δώσει άμεσα και σε αυτό το θέμα μία λύση, με το «κούρεμα» να είναι η πιο πιθανή λύση, η οποία, όπως είναι λογικό, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυγενάκης: «Δεν αρχίζει η Super League χωρίς τα χρήματα της ΕΡΤ»
Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.