Η μάχη σε πλέι οφ και πλέι άουτ

21:35 | 04/11/2019

Πώς θα ήταν η κατάσταση αν έληγε τώρα η κανονική διάρκεια της Super League.

Με την 10η αγωνιστική να είναι μπροστά, η μάχη του εφετινού πρωταθλήματος αρχίζει σιγά-σιγά να «παίρνει φωτιά». Μην ξεχνάτε ότι την τρέχουσα σεζόν η διοργάνωση είναι μικρή, με 14 ομάδες και 26 αγωνιστικές και όλα θα κριθούν στα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Μπορεί να φαντάζει νωρίς για πολλούς, αλλά ήδη οι ομάδες έχουν αρχίσει και... βγάζουν τα κομπιουτεράκια για τη συνέχεια. Η «γραμμή» που χωρίζει τα πλέι οφ με τα πλέι άουτ είναι μικρή και παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες δείχνουν να έχουν το πλεονέκτημα, όλα μπορούν να ανατραπούν.

Ας δούμε πώς θα ήταν οι βαθμολογίες αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα και πώς θα έμπαιναν στη «μάχη» των δύο μίνι-πρωταθλημάτων οι ομάδες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ:

1. Ολυμπιακός 23
2. ΠΑΟΚ 21
3. ΑΕΚ 17
4. ΟΦΗ 16
5. Ξάνθη 16
6. ΑΕΛ 15

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ:

7. Αρης 12
8. Ατρόμητος 11
9. Αστέρας Τρίπολης 10
10. Βόλος 9
11. Παναθηναϊκός 9
12. Λαμία 7
13. Παναιτωλικός 3
14. Πανιώνιος -1

Τι ισχύει στα πλέι οφ:

Στα πλέι οφ θα λάβει μέρος, για πρώτη φορά εφέτος, και ο πρώτος της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Σε αυτά θα λάβουν μέρος οι ομάδες από την 1η έως και την 6η θέση και θα μεταφέρουν αυτούσιους τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο. Ο πρώτος των πλέι οφ κατακτά το πρωτάθλημα, ο 2ος πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο 3ος μέχρι και τον 5ο μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του Europa League και ο 6ος δεν κερδίζει τίποτα.

Τι ισχύει στα πλέι άουτ:

Εδώ θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 και σε αυτή τη διαδικασία θα κριθεί ποιες θα υποβιβαστούν. Θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται 1+1, δηλαδή ο τελευταίος των πλέι άουτ θα πέσει απευθείας και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2. Στα πλέι άουτ, σε αντίθεση με τα πλέι οφ, οι αγώνες είναι μονοί και οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 7η έως και την 10η θέση θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα δώσουν 4 εντός έδρας αγώνες. Κι εδώ οι ομάδες μπαίνουν στα πλέι άουτ μεταφέροντας αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει στην κανονική διάρκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Super League: Τι ισχύει με πλέι οφ και πλέι άουτ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.