Η μάχη της ουράς: Τα σενάρια σωτηρίας και οι ισοβαθμίες

13:55 | 16/04/2019

Δείτε τα σενάρια σωτηρίας και υποβιβασμού του ΟΦΗ. Τι γίνεται στις ισοβαθμίες και πως «κλειδώνει» τα μπαράζ την Κυριακή.

Μπορεί ο ΟΦΗ να πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού που του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει ακόμα σε παραμονή, ακόμα και χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αφού το προσεχές ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ είναι κρίσιμο από πολλές απόψεις.

Η κρητική ομάδα είναι αυτονόητο πως θέλει το τρίποντο για να παραμείνει στο στόχο της, ενώ κυνηγά και την ισοβαθμία από την αρκαδική ομάδα, από την οποία στον α' γύρο έχασε 2-1.

Μετά τον Αστέρα ο ΟΦΗ θα πάει στο Περιστέρι, την τελευταία αγωνιστική για να παίξει με τον Ατρόμητο.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ είναι πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και αν το πρωτάθλημα έληγε, θα έπαιζε στα μπαράζ. Βρίσκεται στο +1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι από κάτω και στο -1 από τον Αστέρα, όπερ σημαίνει πως με νίκη την Κυριακή τον προσπερνά, πάει στο +2 και έχει στο χέρι του την σωτηρία χωρίς να παίξει μπαράζ. 

Από πάνω βρίσκονται η Ξάνθη, η οποία έχει να παίξει με Απόλλωνα Σμύρνης (εντός) και Άρη (εκτός) και η ΑΕΛ που έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού αγωνίζεται με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της.

Οσον αφορά στον ΠΑΣ Γιάννινα, την προσεχή αγωνιστική παίζει με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη και μετά θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες.

Τα αποτελέσματα του ΟΦΗ με τους ανταγωνιστές (σε περίπτωση ισοβαθμιών):

Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-0
ΟΦΗ-ΑΕΛ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αστέρας Τρ.-ΟΦΗ 2-1
ΟΦΗ-Αστέρας Τρ. (εκκρεμεί)

  • Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο ΟΦΗ έχει την ισοβαθμία μόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκκρεμεί το προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο ΟΦΗ θέλει νίκη με 1-0 ή με δύο γκολ διαφορά για να έχει και εδώ την ισοβαθμία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Λάρισα (0-0 και τα δύο ματς) θα παίξει ρόλο η συνολική διαφορά τερμάτων, στην οποία η ΑΕΛ υπερτερεί και δύσκολα θα τη χάσει.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ:

10. ΑΕΛ 31

11. Ξάνθη 29 

12. Αστέρας 29 

13. ΟΦΗ 28 (μπαράζ)

-----------------------

14. ΠΑΣ Γιάννινα 27 (υποβιβάζεται)

Το πρόγραμμα στις τελευταίες αγωνιστικές:

29η:

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ - ΑΕΛ

30η:

Ατρόμητος - ΟΦΗ

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος

Άρης - Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

ΑΕΛ - Ολυμπιακός

Έτσι «κλειδώνει» τα μπαράζ

Συνήθως τα δημοσιογραφικά κλισέ «αγώνας της χρονιάς», «τελικός» και άλλα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως να φαντάζουν υπερβολικά, αλλά στην περίπτωση του ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης δεν ισχύει το ίδιο.

Το προσεχές ματς της Κυριακής στο Γεντί Κουλέ η κρητική ομάδα θέλει τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση-παραμονή, αλλά ταυτόχρονα θα έχει το μυαλό της στη Ν.Σμύρνη και στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Πανιώνιο.

Αν, λοιπόν, ο ΟΦΗ κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης και η ομάδα των Ιωαννίνων ΔΕΝ κερδίσει τον Πανιώνιο, τότε ο Όμιλος «κλειδώνει» και μαθηματικά τα μπαράζ, αφού ακόμα και με ήττα την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και νίκης του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ, έχει την ισοβαθμία.

Αν προκύψει την προσεχή Κυριακή αυτό το σενάριο τότε ο ΟΦΗ θα πάει την 30η αγωνιστική στο Περιστέρι για να παλέψει για την παραμονή χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ. 


Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα κριτήρια κατάταξης στις ισοβαθμίες είναι τα παρακάτω:

  •  Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
  • Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
  • Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  • Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  • Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνέντευξη του Ρικάρντο Βαζ στο Capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.