Βαζ στο Capitano.gr: «Ο ρόλος του Σαμαρά και ο αγώνας της χρονιάς»

ΟΦΗ

Ο Ρικάρντο Βαζ μιλά στο Capitano.gr για τον ΟΦΗ, τη νίκη στο ΟΑΚΑ, τη μάχη της ουράς, τον Μπούση, τον κόσμο και απαντά στο ερώτημα ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε εφέτος.

Πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, στις δηλώσεις του στο ΟΦΗ TV, ο Ρικάρντο Βαζ είχε τονίσει τη σημασία της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα για να έρθει η νίκη στο ΟΑΚΑ. Δύο μέρες μετά, με το μεγάλο διπλό να έχει έρθει και την κρητική ομάδα να παραμένει ολοζώντανη στη μάχη της σωτηρίας, ο 24χρονος Πορτογάλος μιλά στο Capitano.gr για τον θρίαμβο επί των «πρασίνων», το προσεχές κρίσιμο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ αναφέρεται και στη μέχρι τώρα παρουσία του στον Όμιλο.

Ο Βαζ, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει απόδοση και αποτελεί πλέον βασικό μέλος της ενδεκάδας, μετρώντας ήδη δύο γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ, μιλά για τον ρόλο που έπαιξε στη μεταγραφή του ο Γιώργος Σαμαράς, αναφέρεται στον Μιχάλη Μπούση, στον κόσμο της ομάδας, αλλά και στην προσαρμογή του στο σύλλογο και το Ηράκλειο.

ΒΑΖ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:87319

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Ήταν μια σημαντική νίκη για μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για τη σωτηρία μας. Νομίζω ότι την αξίζαμε, αφού παίξαμε πολύ καλά και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ένα ματς τελικός για μας, που έπρεπε να το κερδίσουμε. Η νίκη θα μας βοηθήσει και στον τομέα της ψυχολογίας για τη συνέχεια».

Για το ματς που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ακόμη ένας τελικός. Πρέπει να είμαστε ξανά πολύ καλοί, να είμαστε επιθετικοί και να πάρουμε φυσικά άλλους τρεις βαθμούς. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, όμως ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θέλουμε μόνο τη νίκη». 

Το μήνυμα του για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Σίγουρα μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα και τους θέλουμε κοντά μας και την Κυριακή. Νομίζω ότι ένα γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Οι οπαδοί μας δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα». 

Για το αν υπάρχει πίστη για την παραμονή: «Και βέβαια το πιστεύουμε. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το πιστέψουμε πρώτοι. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για το μεγάλο μας στόχο, που είναι η σωτηρία». 

«Αισθάνομαι άνετα στον ΟΦΗ, μου αρέσει το Ηράκλειο»

Για το αν αισθάνεται πλέον πιο άνετα στον ΟΦΗ: «Αισθάνομαι πλέον πολύ πιο άνετα. Όχι μόνο έχω προσαρμοστεί περισσότερο στην ομάδα, αλλά είμαι και αγωνιστικά καλύτερα. Προερχόμουν από ένα τραυματισμό στο γόνατο πέρυσι, όμως τον έχω ξεπεράσει και είμαι πολύ χαρούμενος, που μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου». 

Για τη θέση που του αρέσει ν’ αγωνίζεται περισσότερο: «Δεν έχω πρόβλημα όπου κι αν αγωνιστώ. Όπου κρίνει ο προπονητής ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερο, εκεί θα παίζω. Είτε στις πτέρυγες, είτε πίσω από το φορ, είτε ως επιθετικός. Θέλω να παίζω και να βοηθάω τον ΟΦΗ». 

Για τον Μπούση και τον Σαμαρά: «Έχω να πω μόνο καλά λόγια τόσο για τον πρόεδρο, όσο και για τον Γιώργο Σαμαρά. Βρίσκονται πάντα κοντά μας, κάνουν ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά η ομάδα και δεν μας βάζουν έξτρα πίεση. Αυτό είναι σημαντικό. Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου να έρθω στον ΟΦΗ η παρουσία του Γιώργου (σ.σ. Σαμαρά). Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πλέον κατέχει σημαντική θέση στο σύλλογο». 

ΒΑΖ-SMS.jpg#asset:84760

Για τη δυσκολότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει φέτος: «Νομίζω ήταν ο Ολυμπιακός. Έπαιξαν πολύ καλά και πολύ επιθετικά απέναντι μας. Πιστεύω, βέβαια, ότι και ο Άρης έπαιξε αρκετά καλά και ήταν δυνατός».

Για την επόμενη χρονιά: «Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και φυσικά θα ήθελα να συνεχίσω με τον ΟΦΗ στη Super League». 

Για τον κόσμο του Ηρακλείου: «Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί. Νιώθω πολύ όμορφα. Στο δρόμο πάντα προσφέρονται να με βοηθήσουμε και μου μιλάνε αγγλικά. Η ζωή εδώ είναι πολύ καλή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια τρελή, τρελή Κυριακή: ΟΦΗ 4x4!

Δείτε τα γκολ της μεγάλης νίκης του ΟΦΗ

Στο χέρι του ΟΦΗ η σωτηρία, δείτε τη βαθμολογία

Το μήνυμα του Μπούση για τον θρίαμβο

Ανακοίνωση του ΠΑΣ με αιχμές για τον ΟΦΗ

Επίθεση της ΑΕΛ σε Δώνη και Νταμπίζα λόγω ΟΦΗ

Η άφιξη του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι ατάκες των φιλάθλων

Τα πρωτοσέλιδα για τη νίκη του ΟΦΗ

Βγήκαν τα εισιτήρια για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Σχόλιο: Κάτι παραπάνω από ένα διπλό

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νταμπίζα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.