Η μαγκιά του ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Όμιλος πήρε με την αξία του το «διπλό» στο ΟΑΚΑ και φάνηκε… μάγκας και για ένα επιπλέον λόγο.

Μπορεί η σεζόν να βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της, ωστόσο η εμφάνιση επί του Παναθηναϊκού δε γίνεται να μη «γεννήσει» υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Ο ΟΦΗ κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του ματς και η ανωτερότητα που έβγαλε απέναντι στο «τριφύλλι» ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου.

Από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ήταν ολοφάνερο πως η ομάδα άλλαζε DNA. Και οι αρχικές «παραστάσεις» της στη Super League 1 αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος με ολοκαίνουργια πια ταυτότητα έκανε πάρτι κόντρα στους «πράσινους».

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έχει λογική στο χορτάρι, έχει πλάνο που θέλει να εφαρμόσει και οι ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν όλο και περισσότερο τον τρόπο που θέλει να παίζει το συγκρότημα του ο 41χρονος τεχνικός.

Στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι, ο ΟΦΗ πήρε υψηλό βαθμό. Λίγες ήταν οι στιγμές, που δεν ανταπεξήλθε από τα σχεδόν 100 λεπτά που παίχτηκαν.

Το «ταμπούρι» πια δεν έχει θέση στη νέα εποχή. Ο Όμιλος θέλει πάντα να κάνει το παιχνίδι του. Προσπαθεί να έχει την μπάλα στα πόδια και να δημιουργεί. Αλλά και στα διαστήματα,, που ο αντίπαλος είχε την κατοχή, η πίεση ήταν φανταστική.

Οι «ασπρόμαυροι», δηλαδή, «έκλεβαν» γρήγορα μπάλες και εξαφάνιζαν τον παραμικρό κίνδυνο. Με σωστές τοποθετήσεις και κοντά τις γραμμές, παράλληλα, κατάφεραν και στον τομέα της επιθετικής λειτουργίας να φτιάξουν, μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο, πάρα πολλές  προϋποθέσεις απειλής.

Οι Κρητικοί έβγαλαν μια πρωτόγνωρη «αύρα» στο ΟΑΚΑ. Αποπνέει ένας διαφορετικός «αέρας» και η ώρα για την αλλαγή status του ΟΦΗ δεν αργεί.

Με εμφανίσεις σαν και τη σαββατιάτικη (31/08), άλλωστε, το σύνολο του Σίμου δεν έχει να φοβάται κάτι.

Η ομάδα του Ηρακλείου «σκόρπισε» τους «πράσινους» και το σημαντικότερο, αποδίδοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Ο ΟΦΗ ήταν… μεγάλος μάγκας για την όλη διαχείριση της αναμέτρησης. Το σπουδαιότερο, εξάλλου, «παράσημο» που πήρε από το παιχνίδι ήταν αυτό.

Κατάφερε, δηλαδή, κατά τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου και των καθυστερήσεων να «απενεργοποιήσει» επιθετικά το «τριφύλλι».

Εντάξει, πολλοί θα πουν, μα τραγικός ο Παναθηναϊκός, δε βλεπόταν, λογικό ήταν και τα σχετικά… Αποτελεί, όμως, αντικειμενικά σημαντικό κέρδος για τους «ασπρόμαυρους» το γεγονός ότι «νέκρωσαν» τον αντίπαλο και τον υποχρέωσαν να περάσει ένα ολόκληρο ματς χωρίς κλασική φάση.

Ο ΟΦΗ πείθει και σε «αναγκάζει» να έχεις απαιτήσεις, παρόλο που οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάσεις, γκολ και VAR: Όλα από τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ!

Η πρώτη διάγνωση για Γιαννούλη - Κοροβέση

Κυρίαρχος ο ΟΦΗ, «σκόρπισε» τον ΠΑΟ!

Σίμος: «Δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο»

Δώνης: «Eγώ φταίω, ζητάω συγγνώμη»

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.