Κυρίαρχος ο ΟΦΗ, «σκόρπισε» τον ΠΑΟ!

21:27 | 31/08/2019

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, επικράτησε με 1-3 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ - δύο γκολ και μια ασίστ ο Μάνος

Ο Όμιλος κυριάρχησε απόλυτα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα το «τριφύλλι» να αμφισβητήσει την υπεροχή του.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Μάνος, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ενώ «έφτιαξε» και το τρίτο του Τσιλιανίδη.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί είχε τον ρόλο του οργανωτή. Οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της επίθεσης και στην κορυφή ο Μάνος.

«Κυρίαρχος»

Μπορεί στις αρχές του ματς οι παίκτες του ΟΦΗ να υπέπεσαν σε ορισμένα εύκολα λάθη, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο αντίπαλος πίεζε από ψηλά, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» αντεπεξήλθαν και μάλιστα στο 7’ «άγγιξαν» το γκολ, αλλά ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ναμπί, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, όμως οι «ασπρόμαυροι» είχαν έναν εξαιρετικό Μεγιάδο στο ανασταλτικό κομμάτι, που «κατέστρεφε» ό,τι προσπαθούσε να «χτίσει» το σύνολο του Δώνη.

Και στο επιθετικό κομμάτι, Ναμπί και Σεμέντο δημιουργούσαν προϋποθέσεις, χωρίς, πάντως, να μπορεί ο ΟΦΗ να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 21’, βέβαια, απείλησε εκ νέου, αλλά το σουτ του Τσιλιανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου ήταν πολύ σωστά τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ ήταν φανερά καλύτερος, με τους φιλοξενούμενους να είναι «γεμάτοι» αυτοπεποίθηση και να εφαρμόζουν πιστά το πλάνο τους.

Στο 31’ ο Τσιλιανίδης είχε μια σημαντική στιγμή, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Μάνος βγήκε τετ α τετ ύστερα από πάσα του Τσιλιανίδη και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 0-1.

Η κυριαρχία του ηρακλειώτικου συλλόγου συνεχίστηκε και στο 43’ σκόραρε ξανά με τον Γιαννούλη, μετά από φάουλ του Τσιλιανίδη.

Το τέρμα, όμως, ακυρώθηκε για φάουλ του σκόρερ στον Μακέντα, σε μια φάση που σηκώνει συζήτηση.

Είχε «πάρτι» στο δεύτερο

Ιδανικότερα δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει η επανάληψη και στο 49’ ο Μάνος «χτύπησε» και πάλι.

Ο Νέιρα «έκλεψε» την μπάλα, έβγαλε μόνο τον Μάνο, που με τρομερό αριστερό σουτ σημείωσε το 0-2.

Το γκολ «απογείωσε» τον ΟΦΗ, που στα επόμενα λεπτά είχε τον πλήρη έλεγχο της συνάντησης.

Οι ηττημένοι ήταν σοκαρισμένοι και έκαναν παιδικά λάθη. Στο 58’, έτσι, «χάρισαν» την μπάλα στον Μάνο, που έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσιλιανίδη, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 0-3.

Τα επόμενα λεπτά έδειχναν να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι νικητές είχαν πια τον πλήρη έλεγχο, έπαιζαν με απόλυτη σιγουριά και είχαν φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα τους.

Η διαχείριση του αγώνα ήταν καταπληκτική από πλευράς ΟΦΗ και πλην της κεφαλιάς του Δώνη στο 66’, δεν ένιωσε κίνδυνο.

Στο 83’, βέβαια, ο Τζήλος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαρινάκη στον Περέα και ο Μακέντα μείωσε σε 1-3.

Στη συνέχεια ο Όμιλος κατάφερε να κρατήσει με μεγάλη άνεση το υπέρ του προβάδισμα και να πανηγυρίσει το σημαντικό «διπλό».

Στο φινάλε, εξάλλου, οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, αφού με τη χρήση VAR ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε για «δολοφονικό» τάκλιν στον Κοροβέση. Σε κανονικό χρόνο, βέβαια, δε δόθηκε ούτε φάουλ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης (78’ λ.τρ. Μπράουν), Νάστος, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέντο, Ναμπί (87’ Σακόρ), Τσιλιανίδης, Μάνος (90’ Φιγκεϊρέντο). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.