Η Μπαρτσελόνα πήρε επίσημα θέση για την δημιουργία της European Super League

10:23 | 19/04/2021

Οι Καταλανοί εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση πως βρίσκονται στο γκρουπ των ιδρυτικών ομάδων της European Super League.

Στο κείμενο τονίζεται πως το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη πρέπει να δεχτεί μεγάλες αλλαγές και πως το πιο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η θέση των ομάδων, καθώς και το θέαμα στα γήπεδα. Επίσης τονίζεται πως η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες στο υπάρχων οικονομικό μοντέλο και πως οι προτάσεις από την UEFA δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.

«Οι Ιδρυτικοί Σύλλογοι πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτείνουν οι ρυθμιστικές αρχές δεν επιλύουν τα θεμελιώδη ζητήματα, τα οποία περιλαμβάνουν την ανάγκη να προσφέρουν αγώνες υψηλότερης ποιότητας για την απόκτηση πρόσθετων οικονομικών πόρων για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα, πιστή στην ιστορία της και την ηγετική της θέση στον τομέα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για άλλη μια φορά τοποθετείται ως κορυφαία λέσχη στην πρωτοπορία των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και πάντα σκέφτεται το μέγιστο όφελος για τον σύλλογο από αθλητική, θεσμική και οικονομική άποψη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.