Η Νάπολι λέει «όχι στο ρατσισμό», για να υποστηρίξει τον Ζουάν Ζεσούς

18:00 | 01/04/2024

Μερίδα φιλάθλων της Νάπολι φώναξε «όχι στο ρατσισμό» πριν από την έναρξη της αναμέτρησης των «παρτενοπέι» με την Αταλάντα για την 30ή αγωνιστική της Serie A, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της στον αμυντικό της ομάδας του ιταλικού νότου, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος κατήγγειλε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών από τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κατηγόρησε τον παίκτη της Ίντερ ότι τον προσέβαλε ρατσιστικά, στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων στις 17 Μαρτίου, για την 29η αγωνιστική. Όμως, η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη (26/3) την απαλλαγή του Ατσέρμπι, ελλείψει αποδεκτικών στοιχείων, στον οποίο δεν επιβλήθηκε κάποια κύρωση, με αποτέλεσμα ο Ζουάν Ζεσούς να εκφράσει την πικρία και την απογοήτευσή του.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Αταλάντα, με τον οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 30ής αγωνιστικής, ορισμένοι από τους θεατές που ήταν στις εξέδρες του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» φώναξαν δειλά «όχι στον ρατσισμό», ύστερα από το σχετικό κάλεσμα του εκφωνητή του γηπέδου. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι φορούσαν φανέλες χωρίς το σήμα «Κρατήστε τον ρατσισμό εκτός», το οποίο εμφανίζουν οι σύλλογοι της Serie A στην 29η και την 30ή αγωνιστική. Δηλώνοντας «έκπληκτη» από την απουσία κυρώσεων προς τον Ατσέρμπι, η διοίκηση του συλλόγου είχε προειδοποιήσει ότι η Νάπολι δεν θα συμμετέχει πλέον σε δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων που συντονίζει η ιταλική ομοσπονδία, τις οποίες χαρακτηρίζει «πρωτοβουλίες καθαρά διακοσμητικές».

Ο Ζουάν Ζεσούς συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Νάπολι κόντρα στους «νερατζούρι» από το Μπέργκαμο, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». «Είναι γαλήνιος και ήρεμος, είναι πολύ επαγγελματίας παίκτης. Θα ήθελα να έχω είκοσι Χουάν Ζεσούς, είναι έτοιμος» δήλωσε από την πλευρά του ο προπονητής της Νάπολι, Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.