Η νοοτροπία του Στάικου

ΟΦΗ

Ο μέσος του ΟΦΗ έδειξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι προσεγγίζει σωστά κάθε ματς και κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Ο Πασχάλης Στάικος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Όμιλο με σκοπό να βρει χρόνο συμμετοχής, καθώς στους «πράσινους» οι εμφανίσεις του ήταν περιορισμένες.

Και πράγματι ο 24χρονος μέσος κάνει την πιο «γεμάτη» σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας με 24 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέχρι τώρα.

Οι 12 εξ’ αυτών είναι στο αρχικό σχήμα, ωστόσο ο Μακεδόνας χαφ δε λογίζεται βασικός. Η αλήθεια είναι πως στη μεσαία γραμμή το σύνολο του Γιώργου Σίμου διαθέτει εξαιρετική ποιότητα, με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

Οι Μεγιάδο, Νέιρα, Σακόρ, Βίκτορ και Στάικος ανεβάζουν ψηλά τον πήχη και ο συναγωνισμός είναι μεγάλος.

Παρόλα αυτά, ο νεαρός παίκτης ανταποκρίνεται θετικότατα όταν τον επιλέγει ο 42χρονος τεχνικός. Και αυτό το επιβεβαίωσε και στην αναμέτρηση του Σαββάτου (27/06) απέναντι στο «τριφύλλι».

Ο Στάικος πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 68’ για να «φρεσκάρει» το κέντρο του ηρακλειώτικου συλλόγου και η απόδοση του-τηρουμένων των αναλογιών- ήταν πολύ καλή.

Έπαιξε μπροστά από Νέιρα και Μεγιάδο και τα πήγε μια χαρά. Είναι γεγονός ότι η «μορφή» που είχε πάρει το παιχνίδι το διάστημα εκείνο δεν τον ευνοούσε, ωστόσο κατάφερε να διακριθεί.

Είχε διάθεση, προσπάθησε αρκετά, πήρε πρωτοβουλίες και είχε και τις δικές του στιγμές για να σκοράρει. Έβγαλε ενέργεια στο χορτάρι, αν και οι «ασπρόμαυροι» είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους στην επανάληψη και δεν είχαν την «ορμή» του πρώτου 20λεπτου.

Ο Στάικος είχε την απαιτούμενη νοοτροπία και σίγουρα όσο έπαιξε ήταν εκ των κορυφαίων του ΟΦΗ.

Πρόκειται γενικότερα για μια περίπτωση μοντέρνου χαφ, με συγκροτημένο αγωνιστικά προφίλ, ο οποίος είτε η απόδοση του κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, είτε όχι, πάντα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλάση ο Σεμέντο, χάνει τον Ολυμπιακό

Πώς τον «δίκασε» έτσι;

Ο ΟΦΗ κατέρριψε επίδοση της ομάδας του Γκέραρντ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.