Πώς τον «δίκασε» έτσι;

Απόψεις

Ο κορωνοϊός και οι ειδικές συνθήκες που δημιούργησε, έχουν «πληγώσει» τον ΟΦΗ, ο οποίος, όμως, το παλεύει για να «επανέλθει».

Ο Όμιλος είχε την τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια για νίκη στα πλέι οφ. Αυτή τη φορά δεν έχασε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του «τρίποντο» στη σειρά.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν, κάτι που δεν είχε πετύχει στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο δε «χαμογέλασε» ξανά.

Μέχρι και την ευκαιρία στο 18’ με τον Βαζ (ο Πορτογάλος έπρεπε να δώσει στον Μεγιάδο, που ήταν μόνος δίπλα του, και να μην πλασάρει), η ομάδα του Σίμου έβγαζε στο χορτάρι σχεδόν την ιδανική εικόνα, που δεν ήταν τέλεια, καθώς τα χαλούσε στην τελική πάσα.

Είχε περιορίσει το «τριφύλλι» στο μισό γήπεδο και δημιουργούσε με χαρακτηριστική άνεση προϋποθέσεις απειλής, έστω κι αν άφηνε ανολοκλήρωτες τις φάσεις που έφτιαχνε μέσα από σωστή κυκλοφορία και πολλές εύστοχες πάσες στα μεσοδιαστήματα.

Η αρχική κυριαρχία μπορεί να θεωρηθεί κέρδος από τη συνάντηση για το σύνολο του Γιώργου Σίμου. Σε όλη την υπόλοιπη αναμέτρηση οι «ασπρόμαυροι» είχαν μονάχα μια μικρή… αναλαμπή από το 35’ έως το 40’ και τίποτα παραπάνω. Είχαν διάθεση, έπαιζαν σε υψηλές στροφές, χωρίς να έχουν, πάντως, ουσία στο παιχνίδι τους.

Ο ΟΦΗ δεν είχε συγκέντρωση στον τρόπο ανάπτυξης του, υπέπεσε σε πολλά αβιάστα λάθη σε άμυνα και επίθεση και γενικότερα δεν παρουσίασε το «πρόσωπο» που έδειχνε σε μεγάλο μέρος της κανονικής περιόδου.

Τα αρνητικά του Ομίλου δε θα ήταν υπερβολή αν «δικαιολογηθούν» από τις ειδικές συνθήκες που έφερε η πανδημία.

Αν ο κορωνοϊός δε «νέκρωνε» τα πάντα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το «αν», όμως, όπως και οι υποθέσεις, δε χωράνε στο ποδόσφαιρο.

Αξιολογείς, λειτουργείς και προχωράς βάσει των δεδομένων. Ο σύλλογος του Ηρακλείου έχει «πληγωθεί» από τη διακοπή και το «θέμα» ξεκινάει κυρίως από την απώλεια του αγωνιστικού του ρυθμού, που προκαλεί αναταράξεις και στο κομμάτι της πνευματικής ετοιμότητας των παικτών.

Μα για όλες τις ομάδες δεν ισχύει αυτό; Μπορεί εύλογα να ισχυριστεί κάποιος. Ο καθένας, όμως, κοιτάζει την ομάδα του και επιδιώκει τη βελτίωση.

Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ορατά, ωστόσο είναι δεδομένο πως στον ΟΦΗ το «παλεύουν» καθημερινά και στοχεύουν στην επιστροφή τους σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΦΗ-ΠΑΟ: Τα «κλικ» από το «Γεντί Κουλέ»

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-0

Ανησυχία με τον τραυματισμό του Σεμέντο

Τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο του ΟΦΗ

Σίμος: «Αν είχαμε τον κόσμο στις εξέδρες, θα κερδίζαμε»

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.