Η παραμονή ξεκινάει από την άμυνα

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ για να σωθεί, πρέπει να παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στα μετόπισθεν.

Η "περιπέτεια" του Ομίλου στα πλέι άουτ ξεκινάει το Σάββατο (20/03) και ο Βόλος αποτελεί το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο προς την παραμονή.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος για να ελπίζει σε αποφυγή υποβιβασμού και μπαράζ οφείλει να φτιάξει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του.

Χρόνος πολύς, βέβαια, δεν υπάρχει, ωστόσο είναι ανάγκη να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό που δείχνει μέχρι τώρα μέσα στο 2021. Και αν κάπου πρέπει να ρίξει το βάρος, το κομμάτι που τον... καίει είναι αναμφισβήτητα η αμυντική λειτουργία του.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν αποκαρδιωτική εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα και με ανάλογες επιδόσεις στους 7... τελικούς που ακολουθούν, δεν έχουν πολλές ελπίδες για ν' αποφύγουν τα δράματα και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην ερχόμενη Super League 1 χωρίς άγχος και αγωνίες.

Τα φτηνά ατομικά λάθη, οι άσχημες αντιδράσεις και η συνεχής νευρικότητα είναι στοιχεία που κατά κόρον παρουσιάζει στο χορτάρι ο ΟΦΗ την τρέχουσα σεζόν.

Και όσο δεν απαλλάσσεται αυτά, τόσο το πληρώνει και φυσικά χάνει πολύτιμους βαθμούς. To γεγονός πως ο Όμιλος έχει τη χειρότερη άμυνα στην κανονική περίοδο τα λέει όλα.

Έχει καταφέρει, εξάλλου, μόλις 3 φορές μέσα στη σεζόν να κρατήσει το μηδέν παθητικό, παράμετρος που επιβεβαιώνει πως κάτι δεν πάει καλά, εξού και οι 10 σερί ήττες.

Το πρόβλημα, βέβαια, έχει να κάνει με τη γενικότερη αμυντική λειτουργία συνόλου του Νιόπλια και δεν αφορά μόνο στους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην πίσω γραμμή. Όλο αυτό, πάντως, πρέπει ν' αλλάξει, ώστε ν' αυξηθούν οι πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου.

Η ομάδα του Ηρακλείου, μάλιστα, στα φετινά 4 προηγούμενα ματς κόντρα στον Βόλο, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, δεν έχει μπορέσει να τον περιορίσει και έχει δεχτεί γκολ σε όλες τις συναντήσεις.

Οι "ασπρόμαυροι", επομένως, θέλουν να σταματήσουν τους Θεσσαλούς στην 5η τους προσπάθεια για να δουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια των πλέι άουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλέι άουτ: Ολόκληρο το πρόγραμμα του ΟΦΗ

Βόλος-ΟΦΗ: Η ημερομηνία και η ώρα της πρεμιέρας

Γιατί οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του ΟΦΗ

Τι συμβαίνει με Τσιλιανίδη



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.