Η πρόταση των 6 εκατομμυρίων και οι λεπτομέρειες

Super League

Το Capitano.gr μίλησε με τον άνθρωπο που «έτρεξε» τη χορηγική πρόταση στη Super League

Σε μία περίοδο που η πανδημία έχει προκαλέσει «ρήγματα» γεμίζοντας ερωτηματικά το μέλλον, πόσο μάλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Interwetten «πέταξε σωσίβιο» στη Super League με μία σημαντική χορηγική πρόταση που παρουσίασε την Τρίτη στην τηλεδιάσκεψη ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Super League, έκανε παρουσίαση της πρότασης που κατέθεσε η στοιχηματική εταιρεία, ύψους 6 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το τι περιλαμβάνει αυτή η πρόταση και τους στόχους της ανέλυσε μιλώντας στο Capitano.gr ο Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα, Μάριος Λευκαρίτης.

«Η πρόταση αφορά το ποσό των 6.000.000 ευρώ για τριετή συνεργασία. Όπερ σημαίνει, 2.000.000 ευρώ τον χρόνο. Το πώς θα μοιραστεί αυτό το ποσό εμάς δεν μας αφορά, είναι θέμα της Super League. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε το πρωτάθλημα, μας ενδιαφέρει ένα ανταγωνιστικό προϊόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Λευκαρίτης. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, στην προκαταβολή εφόσον επέλθει συμφωνία, περιλαμβάνονται τα τεστ για κορωνοϊό: «Έχουμε προτείνει η προκαταβολή να πάει στα τεστ για τον κορονοϊό. Να πληρωθούν, δηλαδή, από την πλευράς μας».

Ο Μάριος Λευκαρίτης φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι θέμα με τον ΟΠΑΠ ή άλλες στοιχηματικές εταιρείες δεν υφίσταται: «Δεν υπάρχει θέμα. Εξάλλου, ο ΟΠΑΠ παλιότερα ήταν χορηγός στο πρωτάθλημα και είχε συνεργασίες και με ομάδες. Εμείς δεν ήρθαμε για να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά για να βοηθήσουμε. Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα βοηθώντας στο να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στη Super League και να την ανεβάσουμε επίπεδο. Είναι ένα προϊόν που θέλουμε να επενδύσουμε και να επικεντρωθούμεε σε αυτό, όπως με κάθε τι που αναλαμβάνουμε ως εταιρεία. Και το έχουμε αποδείξει».

Ολοκληρώνοντας, ο κ.Λευκαρίτης θέλησε να τονίσει τη σημασία να βοηθήσει η κυβέρνηση τον αθλητισμό: «Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν φορολογικό συντελεστή 35%. Δεν λέω να μειωθεί, αλλά θα μπορούσε ένα μέρος αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στον αθλητισμό. Να πληρώνουν, για παράδειγμα, οι εταιρείες 25% και το 10% να πηγαίνει στον αθλητισμό, σε αθλήματα που έχουν ανάγκη. Καλό θα ήταν να το κοιτάξει αυτό η κυβέρνηση. Είναι μία λύση που θα κάνει καλό, έχει θετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου έκανε την Τρίτη εκτενή παρουσίαση της πρότασης του Ομίλου Interwetten στις 14 ΠΑΕ, προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση της επένδυσης που θέλει να κάνει και η απόφαση θα ληφθεί από τις 18 Μαΐου και έπειτα, από τις ίδιες τις ομάδες. Στο επόμενο Δ.Σ. θα είναι στη διάταξη και το συγκεκριμένο θέμα.

H πρόταση, μεταξύ άλλων, έχει να κάνει και με την ονομασία του πρωταθλήματος, αφού θα μπει το όνομα της εταιρείας είτε στην αρχή είτε στο τέλος, ενώ δεν την επηρεάζει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Η πρόταση θα είναι ίδια όσες ομάδες κι αν λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Η ουσία είναι ότι η χορηγική πρόταση είναι άκρως ελκυστική και ως φαίνεται οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε «γάμο», με ένα deal που θα βοηθήσει τον συνεταιρισμό σε μία δύσκολη περίοδο ελέω κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πουρσανίδης στην ομάδα εργασίας της Super League

Μακριά από την τοξικότητα για τη δύσκολη επόμενη μέρα

«Βροντερό όχι» της NOVA στην αναδιάρθρωση!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.