Η πρόταση του Ρανιέρι για πιθανή επανέναρξη

16:30 | 06/04/2020

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι εξέφρασε την άποψη πως εάν είναι να συνεχιστεί η Serie A σε ουδέτερα γήπεδα καλύτερα να μην ξεκινήσει ποτέ, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ιταλία.

Η Σαμπντόρια ήταν ο σύλλογος που επλήγη περισσότερο από τον κορωνοϊό, ωστόσο τα τελευταία τεστ των ποδοσφαιριστών που είχαν προσβληθεί βγήκαν αρνητικά, δίνοντας έναν τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας στον σύλλογο της Γένοβας.

Ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, αλλά και στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η Serie A, υπό διαφορετικές συνθήκες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αόρατη ασθένεια, την οποία δεν ξέρουμε πώς να πολεμήσουμε. Ηρέμησα όταν άκουσα τις ψύχραιμες φωνές των παικτών μου και τις ιστορίες του. Όλοι είχαν χαμηλό πυρετό και ευτυχώς δεν επηρεάστηκε το αναπνευστικό τους σύστημα.

Ο κόσμος πρέπει να μείνει ήρεμος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αγωνιστούμε ξανά ή όχι. Αυτό εξαρτάται όμως και από την απόφαση των γιατρών.

Λέγεται, πως ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές επιπλοκές. Έτσι προτού επιστρέψουμε στις προπονήσεις είναι καθήκον των γιατρών να επαναφέρουν τους ποδοσφαιριστές στην κατάλληλη φυσική κατάσταση.

Περισσότερο να γίνει καρδιολογικός έλεγχος. Δεν παίζει κανείς με την υγεία», σημείωσε ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας προσθέτοντας πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές που ανοίγουν και κλείνουν.

Επίσης εξέφρασε την αντίθεση του στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της Serie A σε ουδέτερες έδρες.

«Μεγάλωσα με μια μπάλα στα πόδια. Βρίσκομαι σε αυτό το άθλημα για 50 χρόνια. Ποτέ δεν λέω ‘όχι’ σε ένα παιχνίδι, αλλά σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτή θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση.

Το μόνο που θέλω να πω είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε να ξεκινήσουμε ξανά. Όσοι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό θα νιώθουν αδύναμοι στις πρώτες προπονήσεις. Όπως λέει και ο πρόεδρος μας Φερέρο, ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μηχανή για να τον ανοίγεις και να τον κλείνεις.

Χρειάζονται εβδομάδες προετοιμασίας προτού αγωνιστούν ξανά. Η Ιταλία έχει βυθιστεί λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο. Στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων επικρατεί χαμός. Πότε τα δημόσια μέρη και τα ξενοδοχεία θα είναι ξανά ασφαλή; Γίνεται πολύς λόγος προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες σε ουδέτερες έδρες με εξαίρεση κάποιες περιοχές.

Διαφωνώ. Είτε θα παίξουμε όλοι μαζί κανονικά, είτε κανείς. Το να παίζεις κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά θάνατος . Εάν όμως είναι ο μόνος τρόπος για να αγωνιστούμε ξανά θα το δεχθούμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.