Η πρώτη κρίση που έχει να αντιμετωπίσει ο Νταμπράουσκας

Απόψεις

Η εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης στη Λιβαδειά ενόχλησε και ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Μέχρι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο ΟΦΗ βρισκόταν σε μία φάση στήριξης που γεννούσε πολλά άλλοθι. Ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας δεν είχε... τρακάρει σε τοίχο. Μετά τη Λιβαδειά, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και ο Λιθουανός προπονητής έχει μπροστά του πολλή δουλειά κυρίως στο να μην επαναληφθεί η τραγική εικόνα του αγώνα της Κυριακής.

Επί της ουσίας αυτή είναι η πρώτη κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει ο προπονητής του ΟΦΗ. Όχι γιατί ήρθε η καταστροφή ούτε γιατί ξάφνου έγινε ανίκανος για τον πάγκο της ομάδας, αλλά γιατί έχει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά επί των ημερών του τόση μαζική απογοήτευση και γκρίνια σε βαθμό προσπάθειας αποδόμησης του έργου του.

Είναι άδικο το ανάθεμα στον Νταμπράουσκας, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα καλό μάθημα για να του υπενθυμίσει που ακριβώς βρίσκεται. Ο ΟΦΗ είναι απαιτητική ομάδα, με κόσμο που σε εκτοξεύει, αλλά και που μπορεί να σε ρίξει στα τάρταρα. Οι φίλαθλοι της Κρητικής ομάδας στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό του Νταμπράουσκας και της προσπάθειας που γίνεται για να μεγαλώσει ξανά τον σύλλογο, αλλά ταυτόχρονα είναι αυστηροί κριτές. Μη τους πατήσεις τον κάλο.

Η εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης στη Λιβαδειά ενόχλησε. Όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα κακό βράδυ, όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα κακό αποτέλεσμα, ουδείς όμως έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου. Αυτό είναι που έκανε τη ζημιά και δημιούργησε την εσωστρέφεια.

Ο Νταμπράουσκας είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη παίρνοντας το φταίξιμο που του αναλογεί. Το «χαστούκι» από τον Λεβαδειακό πρέπει να αποτελέσει το μάθημα για τη συνέχεια, όχι μόνο για τα πλέι άουτ, αλλά για τη γενικότερη νοοτροπία της ομάδας.

Ο ΟΦΗ πασχίζει να γίνει ξανά ένα μεγάλο μέγεθος που θα μπαίνει στα πλέι οφ. Αυτό δε γίνεται μόνο με νίκες, γίνεται μέσα από τη νοοτροπία. Η ήττα δεν θέλει και πολύ να γίνει... συνήθεια και η μεμψιμοιρία δεν θέλει και πολύ εισχωρήσει στο dna.

Ο ΟΦΗ πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα νικητή και όταν γίνει αυτό τότε θα δουν άπαντες ότι δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια. Μέχρι τότε έχει δρόμο και το κυριακάτικο στραπάτσο από τον Λεβαδειακό ίσως να αποτελέσει την αρχή του τέλους. Του τέλους της νοοτροπία που φέρνει τέτοια αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αναλυτικό πρόγραμμα των playouts και οι 7 αγώνες του ΟΦΗ

Ο χειρότερος ΟΦΗ του Νταμπράουσκας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.