Η πρώτη «νίκη» του ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Όμιλος μπορεί να «χτίσει» πάνω στην ισοπαλία με τον Βόλο.

Ο ΟΦΗ έβαλε-επιτέλους-τέλος σε δύο αρνητικά σερί το Σάββατο (20/03) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ. Αυτό των 10 συνεχόμενων ηττών και των άλλων τόσων παιχνιδιών, που δεν κατάφερνε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, έτσι, έκανε ένα βήμα προς τα μπρος, όμως το θέμα είναι ότι έχει αρκετή ακόμη απόσταση για να διανύσει, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Για πρώτη φορά, βέβαια, έπειτα αρκετό καιρό, φάνηκε πως κάτι πάει ν' αλλάξει... Η εικόνα του ηρακλειώτικου συλλόγου δεν ήταν φυσικά ικανοποιητική, ωστόσο παρουσίασε ορισμένα στοιχεία, τα οποία δίνουν ελπίδα για μια καλύτερη συνέχεια.

Οι "ασπρόμαυροι", δηλαδή, έβγαλαν πάθος, αποφασιστικότητα και δεν έχασαν το μυαλό τους και τη συγκέντρωση τους σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Δεν τα... θαλάσσωσαν στο φινάλε και δεν έδωσαν δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει σε καμία στιγμή ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Αν και ο αγωνιστικός χώρος έκρυβε παγίδες, οι παίκτες του ΟΦΗ προσαρμόστηκαν και απέφυγαν τις κακές αντιδράσεις και την ανεξήγητη νευρικότητα που εμφάνιζαν αρκετές εβδομάδες τώρα.

Στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας στάθηκαν εξαιρετικά και πρέπει να δείξουν ανάλογη συνέπεια, ώστε να φτάσουν στη σωτηρία.

Για να ολοκληρώσουν, βέβαια, τη... δουλειά είναι αλήθεια ότι ο Όμιλος οφείλει να γίνει πιο επικίνδυνος δημιουργικά. Και αυτό είναι ένα ζήτημα. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως το σύνολο του Νιόπλια υποφέρει, λόγω των πολλών και σοβαρών απουσιών.

Οι Νέιρα και ντε Γκουζμάν ταλαιπωρούνται διαρκώς από τραυματισμούς και δεν μπορούν να βρουν ρυθμό, ενώ οι Ναμπί και Τσιλιανίδης έχουν χάσει όλη τη σεζόν.

Κάπως έτσι οι "ασπρόμαυροι" βγάζουν αδυναμίες και δεν έχουν τον τρόπο να βάλουν ιδιαίτερη πίεση στον αντίπαλο που έχουν απέναντι τους.

Όσο "βάθος" και αν διαθέτει η ομάδα, τα παραπάνω κενά είναι τεράστια. Και πάλι, όμως, ο ΟΦΗ δεν έχει την πολυτέλεια να ψάξει για δικαιολογίες στην παρούσα φάση και σε κάθε περίπτωση καλείται να προχωράει με τα διαθέσιμα "όπλα" του.

Είναι ανάγκη, επομένως, να βρει τις λύσεις για να αποκτήσει ξανά το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και τις συνεργασίες που είχε. Να βγάλει αυτοματισμούς στο χορτάρι και να γίνει και πάλι επικίνδυνος.

Μόνο έτσι θα καταφέρει να δίνει ουσία στην υπεροχή του και να μαζεύει πολύτιμους βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν δέχτηκε γκολ μετά από 12 παιχνίδια!

Ξεκούραση, ρεπό και επιστροφή την Τρίτη

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Σφυγμός υπάρχει, σωτηρία υπάρχει;


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.