Η πρώτη πρόκληση του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Ο Λιθουανός προπονητής έχει μπροστά του την πρώτη πρόκληση του «Γεντί Κουλέ»

Πολλοί θα σκεφτούν ότι το πιο δύσκολο για τον νέο προπονητή του ΟΦΗ είναι να κάνεις ντεμπούτο σε μία δύσκολη έδρα σαν αυτή του Άρη. Αμ δε. Να που υπάρχουν και πιο δύσκολα. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει μπροστά του την πρώτη πρόκληση του «Γεντί Κουλέ» και αυτή τη φορά όχι από τα ψηλά της σουΐτας, όπου είδε το ματς με τη Λαμία, αλλά κάτω, στον "ηλεκτρικό" πάγκο μίας ομάδας που ακόμα δεν έχει γευτεί την εντός έδρας νίκη.

Επτά βαθμούς έχει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, μόλις 2 εξ αυτών στην έδρα του. Η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και η ισοπαλία με τη Λαμία. Ακόμα δύο ισοπαλίες, με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη και μία νίκη στον Βόλο. Πέντε βαθμοί περισσότεροι μακριά από το Ηράκλειο.

Αυτό μπορεί να δείχνει πολλά μπορεί να μη δείχνει και τίποτα. Ο ΟΦΗ δυσκολεύεται στην έδρα του, δεδομένα βέβαια είχε και δύσκολο πρόγραμμα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στα άλλα, όμως, τι έκανε; Παναιτωλικός και Λαμία. Ομάδες με τις οποίες παλεύουν για τον ίδιο στόχο, της παραμονής. Τέτοια ομάδα είναι και ο Ιωνικός που κατεβαίνει το Σάββατο στο Ηράκλειο. «Do or die», που λένε και στο χωριό μου.

Ο Νταμπράουσκας είδε από κοντά τον ΟΦΗ με τη Λαμία να «φτύνει αίμα» για να κάνει μία φάση ή να αλλάξει μία δεύτερη πάσα. Είδε και τον κόσμο να αποδοκιμάζει μη αντέχοντας αυτή την εικόνα. Είδε για τα καλά τι εστί «Γεντί Κουλέ». Πόση δύναμη μπορεί να δώσει στον ΟΦΗ αλλά και πόσο βάρος και πίεση μπορεί να του προσθέσει στην πλάτη.

Ο Λιθουανός προπονητής θα βρεθεί για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού του ΟΦΗ σε ένα απαιτητικό ματς, ας μη κρυβόμαστε είναι ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει. Το μενταλιτέ του 45χρονου τεχνικού, αλλά και το «κρύο» αίμα λόγω καταγωγής ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στο πως θα διαχειριστεί αυτό το ματς και τις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Ξέρει από βαλκάνιους λαούς ο Νταμπράουσκας, ξέρει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φίλαθλοι στην Ελλάδα. Αυτό που θέλει είναι να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και να έρθει η πρώτη εντός έδρας νίκη. Θα «ζεσταθεί» και ο ίδιος, θα «ζεστάνει» και τον κόσμο, θα «ζεστάνει» ολάκερο τον οργανισμό.

Εύκολο ματς αυτό του Σαββάτου δεν το λες, αλλά είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που βλέπεις τον Νταμπράουσκας να ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα «vibes» της έδρας του ΟΦΗ. Και το Σάββατο αυτά τα «vibes» πρέπει να είναι θετικά, ο κόσμος να είναι εκεί και να «σπρώξει» την αγαπημένη του ομάδα στο θετικό αποτέλεσμα. Ιδού, λοιπόν, η πρώτη πρόκληση του Λιθουανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νταμπράουσκας δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής

Η ευκαιρία του ΟΦΗ για το come back

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.