Η «πρώτη» του Δέλλα, οι οδηγίες και τα «θέλω»

ΟΦΗ

Τα στοιχεία που θέλει να περάσει στον ΟΦΗ ο Μακεδόνας προπονητής και όσα έδειξε την πρώτη μέρα στο ΒΑΚ.

Η πρώτη προπόνηση ενός νέου τεχνικού έχει περισσότερο την αίσθηση της προσαρμογής. Η πρώτη γνωριμία, η πρώτη επαφή με τη νέα ομάδα. Ο Τραϊανός Δέλλας στη χθεσινή προπόνηση στο ΒΑΚ έμοιαζε σαν έτοιμος από καιρό, φάνηκε ότι είχε παρακολουθήσει τον ΟΦΗ και ξέρει τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του.

Ο νέος τεχνικός του Ομίλου δούλεψε αρκετά στο πρέσινγκ και στο να είναι κοντά οι γραμμές. Οι ασκήσεις τακτικής στην πρώτη του επαφή με τους νέους παίκτες του είχε ακριβώς αυτά τα στοιχεία: πάσα με τη μία και γρήγορη ανάπτυξη στο επιθετικό κομμάτι, ασφυκτική πίεση και αποφυγή των λαθών που θα αφήνουν εκτεθειμένη την ομάδα, όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι.

Είναι λογικό ο Δέλλας να μη ρίχνει το βάρος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο πώς θα αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές το σύστημα και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του. Δίνει προσοχή στο να ετοιμαστεί ο ΟΦΗ για το ματς της Δευτέρας με βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, θέλοντας να συγκροτήσει στο λίγο χρόνο που έχει μπροστά του μία ομάδα που θα παίζει χωρίς ρίσκο, θα διορθώσει τις παθογένειες της άμυνας και θα ορίζει εκείνη, στο γήπεδο, το παιχνίδι της πιέζοντας τον αντίπαλο.

Όλα αυτά, βέβαια, θέλουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και αυτή έρχεται μόνο μέσα από τα αποτελέσματα, αλλά και τη ψυχολογία που θα χτίσει ο 48χρονος προπονητής. Ηδη από τη χθεσινή, πρώτη του, μέρα θέλησε να ανεβάσει τους παίκτες του, δεν ήταν λίγα τα «μπράβο» που ακούστηκαν, ήταν ιδιαίτερα ενεργός στις ασκήσεις, ενώ μόνο θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι εκτός από αγγλικά μιλάει και ισπανικά κάτι που θα παίξει το ρόλο του σε μία ομάδα που έχει πολλούς ισπανόφωνους στο ρόστερ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.