Η «safe» επιλογή του Ριέρα και η ελληνική αγορά

Απόψεις

Με την απόκτηση του Αντριάν Ριέρα ο ΟΦΗ επένδυσε σε περίπτωση με ποδοσφαιρική λογική.

Η απόκτηση του Αντριάν Ριέρα σήμανε και την επιστροφή του ΟΦΗ στο «ελληνικό» στοιχείο, σε μία ποδοσφαιρική πεπατημένη που είχε παραμερήσει στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Ο ΟΦΗ έχει κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι με στόχο την εγχώρια αγορά. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα Ελλήνων ή ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βούρος, Τσιλιανίδης, Στάρτζεον είναι κάποια από αυτά.

Από περιπτώσεις παικτών που δεν είχαν κάποιο σπουδαίο βιογραφικό, αλλά το «manual» ήταν τα προηγμένα πρωταθλήματα, στην περίπτωση του Ριέρα. Από τις περιπτώσεις παικτών που είχαν ρίσκο, στην περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να το πούμε πιο απλά, με τον Ριέρα ο ΟΦΗ ξέρει τι αγοράζει.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι ότι ξέρει και ο κόσμος. Δεν είναι ένα «στοίχημα» ή ένας παίκτης που επειδή έρχεται από ένα καλύτερο πρωτάθλημα άρα «θα είναι καλύτερος από τους δικούς μας». Τον Ριέρα ο φίλος του ΟΦΗ τον έχει δει κι αν δεν τον έχει παρακολουθήσει υπάρχουν πολλές πληροφορίες για να τον μάθει.

Αυτό από μόνο του είναι κέρδος. Είτε πιάσει είτε δεν πιάσει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός. Έρχεται, όμως, στον ΟΦΗ με πολλά ατού. Ξέρει που πηγαίνει, ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται χρόνο συμμετοχής και έχει τσεκαριστεί σε «real time», σε πραγματικές συνθήκες, ουχί σε κάποιο video.

Ο Αντριάν Ριέρα «ανοίγει την πόρτα» σε μία αγορά που πρέπει να επενδύσει ο ΟΦΗ. Η ελληνική δεν είναι από τις πιο εύκολες, δεν υπάρχουν πολλοί «Ριέρα» ή «Τσιλιανίδηδες», οι επιλογές είναι λιγότερες και σίγουρα δεν είναι για το «πορτοφόλι» του ΟΦΗ. Υπάρχουν, όμως και το νέο απόκτημα του Ομίλου είναι μία από αυτές. Οι επικεφαλής τον τσέκαραν, κινήθηκαν γρήγορα και προχώρησαν σε μία προσθήκη που έρχεται με περισσότερες περγαμηνές και προσδοκίες από τους κάθε λογής φαν Ντάινεν που παράγει με το κιλό το ποδόσφαιρο.

Δεδομένα η Κρητική ομάδα μπαίνει δυναμικά στη μεταγραφική σεζόν και παίρνει αυτό που θέλει, εκεί που το χρειάζεται. Προσθήκη για να ανέβει επίπεδο, για το κάτι παραπάνω, για το υλικό που χρειάζεται ο Νταμπράουσκας ώστε να φτιάξει την ομάδα που θέλει. Και όχι αυτή που βρήκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πολυθεσίτης Ριέρα και το γκολ - ποίημα με Παναθηναϊκό

Photos: Η άφιξη του Ριέρα στο Ηράκλειο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.