Η στιγμή που τελείωσε το ματς, η ξενέρα κι η επικίνδυνη «στροφή»

Απόψεις

Το παιχνίδι που πήγαν όλα στραβά και ο ΟΦΗ που πρέπει να κάνει το δικό του ντεμαράζ μέχρι το φινάλε του α' γύρου.

Μέχρι το 10ο λεπτό το ματς έμοιαζε με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο ΟΦΗ δεν σκόραρε όπως έκανε με τους "κιτρινόμαυρους". Το έκανε ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φάση, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Μπάουμαν, στο πρώτο λάθος της άμυνας. Το λάθος που δεν έκανε με την ΑΕΚ.

Στο 0-1 το ματς έδειχνε δύσκολο για ανατροπή. Δεν το έχει κάνει ο ΟΦΗ εφέτος, δεν έχει καταφέρει να πάρει κάτι όταν μένει πίσω στο σκορ. Με τον τραυματισμό του Μπάκιτς η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ξενέρα. Η λέξη που περιγράφει τα συναισθήματα από το παιχνίδι της Δευτέρας. Όχι για το αποτέλεσμα, κυρίως για την εμφάνιση. Η προσμονή που γέννησε ο ΟΦΗ μετά τις μεγάλες νίκες με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, κυρίως την τελευταία που ήρθε μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη της Κρητικής ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Ξενέρα γιατί του πήγαν όλα στραβά. Γρήγορο γκολ του αντιπάλου και τραυματισμός Μπάκιτς. Ολοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο καλός και υγιής Μπάκιτς.

Ξενέρα γιατί και ο Βάλντας Νταμπράουσκας κάπου το έχασε στη διάρκεια του αγώνα. Σωστή η ενδεκάδα, Ντίκο αντί Φελίπε για να χτυπήσει το προβληματικό και αργό κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να βάλει τον Νέιρα. Έστω για 10 λεπτά.

Μία τελική έκανε ο ΟΦΗ σε όλο το ματς, αυτή του Τοράλ, ο Ολυμπιακός δεν έριξε ταχύτητα ακόμα κι όταν προηγήθηκε 2-0, ο Ομιλος δεν έβρισκε λύσεις κι όμως σε μία δύσκολη κατάσταση που θες τον παίκτη που θα σου κάνει την προσωπική ενέργεια και θα σου ζωντανέψει την εξέδρα, αυτός μένει στον πάγκο.

Κακό βράδυ για τον ΟΦΗ, κακό βράδυ για τους παίκτες, κακό και για τον Νταμπράουσκας. Συμβαίνουν αυτά, η κακή μέρα στη δουλειά.

Δεν είναι ζημιά η ήττα από τον Ολυμπιακό, ζημιά ήταν η γκέλα με την Κηφισιά. Ζημιά θα είναι να μη ψάξει με τον Πανσερραϊκό το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα και να πετάξει τις αγωνιστικές παθογένειες που τον ταλαιπωρούν σε τέτοια παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ μπαίνει στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου. Μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος έχει Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και Παναθηναϊκό. Τρία ματς που είναι στα μέτρα του (πόσες φορές το έχετε διαβάσει αυτό) και ένα μεγάλο ραντεβού στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας οφείλει να κάνει το δικό της ντεμαράζ και να κλείσει τον πρώτο γύρο με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και το καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα, αλλιώς θα πετάξει στα σκουπίδια τις μεγάλες νίκες στο «Γεντί Κουλέ» και θα μπει σε μία επικίνδυνη περιδίνηση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.