Η στόφα σημαντικότερη κι από το βαθμό…

Απόψεις

Ο Ηρόδοτος το… πάει καλά. Έχει βάλει τις βάσεις για την άνοδο στη Football League, παρόλο που ακόμη είναι νωρίς και τέτοιου είδους λόγια πρέπει να τιμωρούνται με… πιπέρι στο στόμα.

Ίσως, όμως, αυτή η σιγουριά να μην αποτελεί «προϊόν» της επιθυμίας του κάθε υγιούς φίλαθλου, μα να είναι-τρόπον τινά-η διαπίστωση των όσων έχει παρουσιάσει ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού σ’ αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Γιατί η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη δείχνει χαρακτήρα και εμπνέει μια βεβαιότητα πως θα κάνει το βήμα για την παραπάνω κατηγορία.

Τα μπάτζετ και τα ονόματα… πάνε περίπατο πολλές φορές όταν οι συνθήκες είναι… καλή ώρες «ειδικές», αφού σημασία έχουν κι άλλα πράγματα. Οι «κυανόλευκοι» στηριζόμενοι στην αυτοπεποίθηση τους και στις δεδομένες ικανότητες τους, μπορεί να μην μπήκαν στα μπαράζ ως φαβορί, αλλά αυτό ουδόλως τους επηρεάζει.

Και κόντρα στον Εθνικό έδειξαν στόφα, κάτι που ενδεχομένως να είναι σημαντικότερο ακόμη και από το βαθμό που κατέκτησαν. Κόντρα σε μια ομάδα, η οποία είχε μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς έπαιζε μπροστά στο κοινό της και προερχόταν από ισοπαλία στην πρεμιέρα, ο Ηρόδοτος τα πήγε πολύ καλά.

Όχι μόνο υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πρώτη φετινή τους «γκέλα» στο «σπίτι» τους, αλλά τους κράτησε με παροιμιώδη ευκολία μακριά από την εστία του Κασμερίδη. Σε όλο το ενηντάλεπτο είχαν να επιδείξουν μονάχα μια σπουδαία φάση, που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ.

Ο σύλλογος του προσφυγικού προαστίου διαθέτει εξαιρετική αμυντική λειτουργία (δεν έχει δεχτεί γκολ στη σειρά), έχει πλάνο στο παιχνίδι του και ο κάθε παίκτης δείχνει να γνωρίζει το ρόλο του. Κι όσο μένει πιστός στη φιλοσοφία του, τόσο και το… όνειρο θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.