Η Super League περιμένει την αντίδραση της ΕΡΤ

11:40 | 05/08/2019

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Super League και την ΕΡΤ με αφορμή το περιβόητο θέμα των τηλεοπτικών, συνεχίζεται.

Πρόσφατα η Λίγκα με επιστολή της φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στη Δημόσια Τηλεόραση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την μείωση που πρότεινε η ΕΡΤ, ύψους 45%. Μάλιστα, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί είναι διετούς διάρκειας και είναι «κλειστά», επομένως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις θέσεις της. 

Αυτό αφορά τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο από πέρυσι, αλλά όχι πλέον τον Παναθηναϊκό που πήγε στη NOVA. Αντίθετα, δεν αφορά τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ με τους οποίους δεν υπάρχει συμβόλαιο, παρά μόνο η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να... ανοίξει τα ταμία και να μοιράσει λεφτά, όπερ σημαίνει ότι, όσον αφορά στον ΟΦΗ, αν γίνει τελικά πρόταση θα είναι με τα νέα δεδομένα. Άρα, μιλάμε για μία πρόταση σχεδόν κατά το ήμιση μειωμένη σε σχέση με τα 2.5 εκ. ευρώ.

Επί της ουσίας, δηλαδή, η περιβόητη επιστολή του συνεταιρισμού δεν αφορά τον ΟΦΗ, αλλά εμμέσως τον αφορά στο γενικότερο πλαίσιο που θέλει τη Λίγκα να ζητά από την ΕΡΤ να μη «τινάξει στον αέρα» το πρωτάθλημα, προτού καν αρχίσει, με τις μειωμένες προτάσεις της στις ομάδες.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του γνωρίζει ότι τα 2.5. εκατομμύρια της ΕΡΤ δεν υπάρχουν πλέον, περιμένει να ακούσει τι έχει να του πει η ΕΡΤ και έχει και τη λύση της NOVA, στην οποία, βάσει εξελίξεων, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει και τη νέα σεζόν (αλλά με καλύτερους οικονομικούς όρους).

Οσον αφορά στην επιστολή της Super League, η ΕΡΤ δεν έχει απαντήσει ακόμα ούτε καν έχει αντιδράσει. Αυτό που απομένει είναι η στάση της κρατικής τηλεόρασης σε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια που απειλεί την ομαλή διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος, πόσο μάλλον την έναρξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεοπτικά: Οι δύο δρόμοι του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.