Τηλεοπτικά: Οι δύο δρόμοι του ΟΦΗ

08:11 | 04/08/2019

Ο ΟΦΗ θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την ΕΡΤ για να αρχίσει τις συζητήσεις με τη NOVA.

Το τηλεοπτικό είναι ένα ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί τον ΟΦΗ, ο οποίος βέβαια το αντιμετωπίζει με ηρεμία και ψυχραιμία σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Ούτε άναρθρες κραυγές ούτε απειλές.

Ο Μιχάλης Μπούσης βρίσκεται στην Αθήνα για μία σειρά από υποθέσεις και φυσικά και για το τηλεοπτικό θέμα. Τα δεδομένα είναι απλά. Η ΕΡΤ έχει προτείνει μείωση 45% με τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο (δηλαδή του δίνει σχεδόν τα μισά λεφτά σε σχέση με πέρυσι), ενώ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το δρόμο του Παναθηναϊκού: δηλαδή αυτός της NOVA.

Μένει ο ΟΦΗ. Με τον ΟΦΗ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα και να του προταθεί συμβόλαιο, το οποίο φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση, από οικονομικής πλευράς, με τα 2.5 εκ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης. Αν του γίνει πρόταση θα είναι με βάση τα νέα δεδομένα και με βάση τη... μνημονιακή πολιτική. Με λίγα λόγια θα είναι μία πρόταση ισάξια, για παράδειγμα, με αυτή του Αρη (μέσα και η μείωση του 45%). Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δίχως να ξεφύγει από το γενικότερο στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για να μειώσει τα έξοδα της δημόσιας τηλεόρασης.

Για τον ΟΦΗ, βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση της NOVA. Εννοείται ότι αν κλείσει εκεί και παραμείνει και τη νέα σεζόν, η συμφωνία θα γίνει με περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν θα έχουν καμία σχέση με την προσφορά της προηγούμενης διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης. 

Το σίγουρο είναι ότι η νέα εβδομάδα θα έχει εξελίξεις επί του θέματος. Η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος πλησιάζει και στον ΟΦΗ θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τηλεοπτικό ζήτημα. Η παρουσία του Μιχάλη Μπούση αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο δυνατό deal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η κυβέρνηση δεν θέλει καμία ομάδα στην ΕΡΤ!»

Το «κούρεμα» της ΕΡΤ, ο ΟΦΗ και η NOVA

«Πόλεμος»: Η Super League δεν δέχεται τη μείωση της ΕΡΤ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.