Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Απόψεις

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στο νησί, η Εθνική Ελλάδας φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα στο χέρι

Ήρθε, κέρδισε και έφυγε. Τρεις λέξεις που πηγαίνουν μαζί, όσες φορές η Εθνική Ελλάδας του μπάσκετ έχει βρεθεί στο Ηράκλειο και στα ''Δύο Αοράκια''. Μπορεί να είχε κενά στην απόδοση της, όμως κατά διαστήματα η Εθνική του Σκουρτόπουλου προσέφερε θέαμα στους πάνω από 5.000 θεατές που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι με τη Σερβία ήταν απαιτητικό, όμως οι Έλληνες διεθνείς έκαναν το χρέος τους και με κορυφαίους τους Μπουρούση και Καλάθι έφτασαν στο απόλυτο νικών (7/7) στον όμιλο, και βρίσκονται πλέον μια ανάσα από την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Κίνας. Χειροκροτήθηκαν θερμά στο τέλος και ανταπέδωσαν με ''ευχαριστώ'' στη συνέντευξη τύπου.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη εξέλιξη, είχαν και τα δύο παιχνίδια της Εθνικής, στα τέλη του Φεβρουαρίου, επίσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Εύκολες νίκες με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, συνεχίζοντας την θετική παράδοση που έχει η χτίσει η ''γαλανόλευκη'' στην Κρήτη.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Νέων, στο ίδιο γήπεδο. Τον Ιούλιο του 2017, οι Έλληνες έφηβοι σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, επικρατώντας στον τελικό του Ισραήλ. Και τότε, στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα.

Είναι δεδομένο, ότι η Εθνική Ελλάδας στο Ηράκλειο ''αισθάνεται'' καλά. Το ομολογούν παίκτες, παράγοντες και όλοι... ''οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ'', με τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια να είναι όλα θετικά. Οι έμπειροι διοργανωτές αλλά και οι εθελοντές βοηθούν τα μέγιστα, το γήπεδο γεμίζει - η Εθνική κερδίζει και οι φίλαθλοι φεύγουν από το γήπεδο ευχαριστημένοι! Μια επαναλαμβανόμενη ιστορία που έγινε λατρεία... Αναμονή πλέον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και το Παγκόσμιο U19

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.