Η τιμωρία, το Παγκρήτιο και η πρώτη αντίδραση της ΕΠΟ

SMS
12:54 | 15/12/2018

Διαβάστε στο Capitano.gr την πρώτη αντίδραση της ΕΠΟ έπειτα από την τιμωρία των δύο αγωνιστικών από την UEFA

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, η Εθνική ομάδα τιμωρήθηκε με κλείσιμο δύο θυρών στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου -πιθανότατα- θα δώσει η Εθνική τους αγώνες της στα προκριματικά του EURO 2020, τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ, λόγω της σημαίας του «Μαύρου Ηλιου» των SS που εμφανίστηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στο ματς της 18ης Νοεμβρίου για το Nations League.

Αυτό έχει σαν συνέπεια το κλείσιμο των θυρών 4 και 5 του Παγκρητίου στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής, αυτό απέναντι στην Ιταλία στις 8 Ιουνίου. Έτσι, περίπου 2.500 θέσεις θα μείνουν κενές στο ματς στις αρχές καλοκαιριού. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται με βάση την βεβαιότητα που εκφράζεται ότι το Παγκρήτιο θα είναι η έδρα της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2020 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Στο άκουσμα της τιμωρίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ΕΠΟ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους με βάση και την θέση της UEFA σε ρατσιστικά και ναζιστικά φαινόμενα εντός γηπέδων. Άλλωστε στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολύ αυστηρότερες ποινές σε παρόμοια περιστατικά. Αφενός δεν είναι μια επιλογή που μπορεί να επηρεάσει την επιλογή έδρας, αφετέρου η τιμωρία στις θύρες δεν είναι μια απόφαση που ''στοιχίζει'' αγωνιστικά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.