Ήττα από τα… αποδυτήρια για τον ΟΦΗ

21:33 | 23/02/2020

Ο Όμιλος μπήκε «νωθρά» στο ματς, έχασε 3-0 από την ΑΕΚ και πλέον έχει μπροστά του τον «τελικό» με την Λαμία για την είσοδο του στα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ «πλήρωσε» το τραγικό ξεκίνημα του στην αναμέτρηση. Στο 7’ έχανε ήδη 2-0 και τα πάντα στο ΟΑΚΑ τέλειωσαν νωρίς.

Στρέφει πια το ενδιαφέρον του, έτσι, στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (01/03) με την ομάδα της Φθιώτιδας, όπου θέλει της νίκη για να μπει στην εξάδα, ό,τι κι αν γίνει στις υπόλοιπες συναντήσεις.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Βίκτορ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Βαζ ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο.

Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

«Υπνωτισμένος»

Χειρότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να κάνει ο ηρακλειώτικος σύλλογος. Μόλις στο 1’ οι γηπεδούχοι είχαν δύο σπουδαίες στιγμές, με Μάνταλο πρώτα και έπειτα με Ολιβέιρα.

Η άμυνα έκανε πολλά λάθη και είχε άσχημες αντιδράσεις και οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τις ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες. Στο 5’ ο Λιβάια σέντραρε και ο Μάνταλος αφύλακτος σκόραρε με κεφαλιά.

Δύο λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι»… κοιτούσαν τον Βέρντε, που μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και με έξυπνο πλασέ σημείωσε το 2-0.

Στα μετόπισθεν τίποτα δεν πήγαινε καλά, ούτε, όμως, και μεσοεπιθετικά η εικόνα ήταν ικανοποιητική. Το σοκ ήταν τεράστιο για τον ΟΦΗ και στο 21’ οι νικητές είχαν ακόμη μια σπουδαία στιγμή, με τον Σωτηρίου να κερδίζει σε τετ α τετ τον Βέρντε.

Η άμυνα του ΟΦΗ ανέβαινε πολύ ψηλά, στην προσπάθεια του να πάρει την κατοχή και αυτό της κόστιζε ακριβά. Στο 29’, έτσι, ο Ολιβέιρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέρντε, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, αλλά τελικά μέτρησε με τη χρήση του VAR. Τα πάντα κυλούσαν εφιαλτικά για τον Όμιλο, ο οποίος δεν κατάφερνε να… φτίαξει το «πρόσωπο» του.

Καμία βελτίωση

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ έδειξε προς στιγμή καλύτερος, όμως δε διέθετε ουσία. Οι ενέργειες του σταματούσαν έξω από την περιοχή του Τσιντώτα. Στον αντίποδα, οι κακές αντιδράσεις στην άμυνα συνεχίστηκαν και οι «κιτρινόμαυροι» απειλούσαν αρκετά συχνά.

Είχαν, έτσι, δύο σπουδαίες στιγμές, στο 54’ και στο 57’ με τον Μάνταλο. Ο Σίμος έριξε στη «μάχη» τους Νέιρα και Ναμπί, ωστόσο και πάλι ο ΟΦΗ δεν έμφάνισε ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ διατηρούσε άνετα το υπέρ της προβάδισμα, έκανε την κατάλληλη διαχείριση και δεν ένιωσε καμία απειλή από τους ηττημένους.

Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και το συγκρότημα του Καρέρα πήρε χωρίς πρόβλημα το «τρίποντο». Στο 91’, βέβαια, ο Λιβάια αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Λόπες, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάϊα, Ολιβέιρα (67’ λ.τρ. Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (67’ Νέιρα), Βίκτορ, Βαζ (67’ Ναμπί), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.

Θυμηθείτε το live του ματς

Τα σενάρια που στέλνουν τον ΟΦΗ στα πλέι οφ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.