Ήττα; Τι σημαίνει αυτή η λέξη;

17:25 | 13/05/2018

Δεν ήταν καλός, ήταν όμως πεισματάρης και με τη στόφα του νικητή και της ομάδας που δεν τα παρατά, ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 1-2 στην Άρτα επί της ΑΕ Καραϊσκάκης.

Πρωταγωνιστής και σκόρερ του ΟΦΗ ο Θανάσης Ντίνας, όπου με δύο δικά του γκολ, έγινε η ολική ανατροπή και μολονότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ψιάνο στο 42΄, ο Όμιλος με μπροστάρη τον Ντίνα, αρχικά ισοφάρισε στο 80’ και στο 92’ πήρε τη νίκη 1-2, παραμένοντας πρώτος στην κορυφή και αήττητος για 18 αγώνες!

Η κρητική ομάδα μπήκε καλά στον αγώνα και είχε τον έλεγχό της στα πρώτα λεπτά, η παρθενική φάση του αγώνα όμως ήταν για τους γηπεδούχους, όταν στο 9’ ο Στρέζος απομάκρυνε σε κόρνερ του σουτ του Λουκίνα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουτσιανικούλης επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα όμως κατέληξε λίγο άουτ.

Χωρίς να υπάρξει η μεγάλη φάση, ο ΟΦΗ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, όμως για να κάνει την μεγάλη φάση για γκολ, χρειάσθηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο ημίωρο, όταν στο 31’ ο Κουτσιανικούλης με έξοχη σέντρα έφερε τη μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Μάνος με κεφαλιά ανάγκασε τον Ραχιώτη σε δύσκολη επέμβαση. 

Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου η κρητική ομάδα είχε μια ακόμα καλή προσπάθεια στο ενεργητικό της, όταν ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύθηκε το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στη φάση αυτή, το πέτυχε η ΑΕ Καραϊσκάκης στο 42’ όταν και άνοιξε το σκορ. Ο Μακρής με σουτ οδήγησε τους αμυντικούς να απομακρύνουν τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Ψιάνο και με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0. 

Το σκορ αυτό ήταν και το τελικό της αναμέτρησης, καθώς στην εκπνοή του 45λέπτου ο Παπαστεριανός από καλή θέση σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη ο Όμιλος προσπάθησε να αντιδράσει γρήγορα και στο 49’ ο Βουό με σουτ ανάγκασε τον Ραχιώτη σε δύσκολη επέμβαση, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι λίγο αργότερα όταν ο Κόλινς βρήκε στην περιοχή τον Λουκίνα, η κεφαλιά του όμως κατέληξε άουτ. Άνευρος στη συνέχεια ο ΟΦΗ, δεν έδειχνε να διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, για να συνεχίσει να επιβάλει το δικό του παιχνίδι. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει η μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς να απειλήσει και μόνο στο τελευταίο τέταρτο άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Εκφραστής των προσπαθειών του ο Ντίνας, ο οποίος αρχικά στο 72’ ανάγκασε τον Ραχιώτη σε δύσκολη επέμβαση και στο 80’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα…

Σε εκείνο το σημείο και μετά από ωραία κίνηση, ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ πέρασε μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια. Ακολούθησε ένα διάστημα υπεροχής της κρητικής ομάδας και προσπάθειάς της για να πάρει τη νίκη, το οποίο έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν στο 92’ ο Ποτουρίδης τροφοδότησε τον Ντίνα και αυτός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έδωσε τη νίκη 1-2 στον ΟΦΗ, ο οποίος παρέμεινε πρώτος και «αγκαλιά» με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕ Καραϊσκάκης (Σ. Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Καψάλης (46’ Μπεκατώρος), Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Μακρής, Ψιάνος, Κόλινς (69' Χούσος), Μακρίδης, Ρανγκέλοφ, Λουκίνας. 

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Ντίνας (93' Βαφέας), Βουό, Μάνος, Παπαστεριανός (66’ Λεάλ), Κομεσίδης, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης (55’ Κοέλιο), Ποτουρίδης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καρατέρπος από την Κοζάνη, με επόπτες τους Νταλούκα (Τρικάλων) και Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας). 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Πηγή φωτογραφίας: ofi1925.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.