Πρωταθλήτρια Ευρώπης η τρομερή Ισπανία!

23:54 | 14/07/2024

Νίκησε 2-1 τους αξιόμαχους Άγγλους στον τελικό του Βερολίνου και κατέκτησε το Euro 2024, για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Φάση της προκοπής στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία ήταν πιο δραστήρια, είχε την κατοχή και έδειχνε η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει.

Η Αγγλία μπήκε στον τελικό με τη διάθεση να ακολουθήσει τους Ισπανούς στον ρυθμό και στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά από νωρίς οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ κατάλαβαν πως θα έχουν παθητικό ρόλο και μόνο με μακρινές μπαλιές θα μπορούσαν να απειλήσουν μπας και χτυπήσουν σε κενό χώρο.

Ο,τι δεν είδαμε στο πρώτο μέρος του οποίου η ιστορία γράφτηκε με το 0-0, το είδαμε με την έναρξη του δευτέρου. Ο Γιαμάλ σέρβιρε και ο Νίκο Γουίλιαμς άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό, βάζοντας μπροστά τους Ισπανούς.

Το γκολ έδωσε ώθηση στην ισπανική ομάδα που προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο, ενώ η Αγγλία μετά το 60' άρχισε να δείχνει σημάδια αντίδρασης θέλοντας να βρει τον τρόπο να απαντήσει με την ισοφάριση.

Στο 66' η Ισπανία έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με το πλασέ του Γιαμάλ να υποχρεώνει τον Πίκφορντ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 73' ήρθε η ισοφάριση από τους Άγγλους σε ένα χρονικό διάστημα που οι Ισπανοί δεν κρατούσαν μπάλα. Σκόρερ ο Κόουλ Πάλμερ με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση εκτός περιοχής.

Στο 82' ο Πίκφορντ με νέα τρομερή επέμβαση νίκησε από κοντά τον Γιαμάλ και κράτησε το 1-1 και τις ελπίδες της Αγγλίας.

Στο 86' η Ισπανία βρήκε το δεύτερο γκολ και πήρε ξανά το προβάδισμα στον τελικό, με τον Μίκελ Οϊαρθάμπαλ, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1 και χάρισε στους Ισπανούς το τέταρτο Euro της ιστορίας τους!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.