Και γκολ και θέαμα!

18:52 | 15/04/2018

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως με εξαιρετική αντίδραση ο Εργοτέλης νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, με τρία γκολ σε δεκαπέντε λεπτά!

Η κρητική ομάδα ήταν συνολικά κατά πολύ καλύτερη του αντιπάλου της, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έναρξη της επανάληψης, παρότι στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Το γκολ αυτό όμως του Απόλλωνα ώθησε τον Εργοτέλη στο να αντιδράσει σωστά και με ένα κρεσέντο και γκολ των Κάιπερς, Σταματάκου και Πάτα, πήρε τη μεγάλη νίκη. Δοκάρι είχε ο Κάιπερς, ενώ υπήρξαν και άλλες καλές φάσεις μέσα από τις οποίες το σκορ της νίκης θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. 

Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να γίνουν από νωρίς απειλητικοί, όμως το κοντινό πλασέ του Έφορντ μετά από σέντρα του Σταματάκου πέρασε άουτ. Ομοίως και στο 14’ με το πλασέ του Σταματάκου μετά από πάσα του Κάιπερς. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή στο 14’ όμως το πλασέ του Τσιλούλη έφυγε άουτ.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο της αναμέτρησης ο Κάιπερς με ωραίο πλασέ είδε τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ στο 31’ και πάλι ο Βέλγος με ατομική προσπάθεια πλάσαρε πάνω στον Φιρινίδη, προσθέτοντας μια ακόμα καλή φάση στο ενεργητικό της κρητικής ομάδας. 

Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους πάντως χάθηκε από τον Απόλλωνα Λάρισας στο 44’ όταν ο Καρακατσάνης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κατσιμήτρο μετά από πάσα του Κανούλα, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να μπλοκάρει σωτήρια και να λήγει το πρώτο μέρος χωρίς γκολ.

Ότι δεν έκαναν όμως οι Θεσσαλοί στο 44’, το έκαναν στην αρχή της επανάληψης, στο 49’, οπότε και άνοιξαν το σκορ. Ο Αργοδήμος με μακρινή μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη τον Τσιλούλη, ο οποίος περνώντας και τον… Κατσιμήτρο μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για να σημειώσει το 0-1. 

Το γκολ αυτό… γύρισε τον διακόπτη του Εργοτέλη, ο οποίος μέσα σε ένα τέταρτο όχι απλά έκανε την ανατροπή, αλλά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του. Αρχικά στο 58’ ο Νικολακάκης με εξαιρετική προσπάθεια έβγαλε στον Κάιπερς και αυτός με πλασέ ισοφάρισε 1-1. Η συνέχεια, τρία λεπτά αργότερα, είχε τον έξοχο συνδυασμό των Μπουτσάκη, Σταμόπουλου και Σταματάκου, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό της εστίας του Φιρινίδη για το 2-1. 

Οι κιτρινόμαυροι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 64’ μετά από κόρνερ του Μπουρσέλη και κοντινή κεφαλιά του Πάτα στο δεύτερο δοκάρι ανέβασαν το σκορ στο 3-1, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπεροχή τους στο ματς. Πέραν των γκολ, ο Εργοτέλης είχε και μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 78’ όταν ο Κάιπερς με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπουρσέλη έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:  

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Πάτας (77’ Μαζουλουξής), Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (69’ Βογιατζής), Κάιπερς, Έφορντ, Σταματάκος (83’ Μπρούς).

Απόλλωνας Λαρ. (Ν. Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης (83’ Δημολιός), Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγροδήμος, Μαυρίας, Χατζής (83’ Κακάμης), Κανούλας, Τσιλούλης, Καρακατσάνης (67’ Λίταινας).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων), με επόπτες τους Κομκοτό (Ρεθύμνου) και Αναστασάκη (Χανίων).

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.